Obavijesti

Video

Komentari 2

Andrej oborio hrvatski rekord u Ironmanu: 'Za prvo mjesto na triatlonu dobiješ 15.000 dolara'

Andrej oborio hrvatski rekord u Ironmanu: 'Za prvo mjesto na triatlonu dobiješ 15.000 dolara'
1

Andrej Vištica, profesionalni hrvatski triatlonac ispričao nam je sve o ovom zahtjevnom sportu. Kako je krenuo, kako se priprema, ali i kako je to u Hrvatskoj živjeti od triatlona ispričao je u intervjuu.

Tražio sam nove izazove i počeo trčati, a onda sam slučajno naletio na triatlon. Izgledao mi je kao velik izazov i odlučio sam pokušati, ispričao nam je najbolje rangirani hrvatski triatlonac Andrej Vištica (38) koji je prije mjesec dana oborio deset godina star hrvatski rekord u Ironmanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako ima vrhunske rezultate u triatlonu, Andrej Vištica se ovim sportom počeo baviti vrlo kasno.

- Ljubav prema triatlonu se rodila slučajno, na trećoj ili četvrtoj godini faksa. Vidio sam vrlo brzo da uživam u treniranju i pomicanju vlastitih granica tako da sam relativno brzo shvatio da sam potpuno promašio profesiju - komentirao je Andrej koji je nakon fakulteta elektrotehnike i računarstva radio u struci još sedam godina. 

Unatoč poslu, čitavo vrijeme je trenirao nadajući se da će se jednoga dana moći triatlonom profesionalno baviti.

- Prva utrka mi je bila u Sloveniji i prošlo je bolje nego očekivano jer sam bio u sredini poretka, a utrka na koju sam najponosniji bila je u Rothu u Njemačkoj 2011. godine. Tada osim što sam prvi puta pretrčao maraton, oborio i hrvatski rekord - dodao je.

Najveći izazovi su mu bili, kako kaže, usklađivanje posla i treninga jer su treninzi za triatlon vrlo dugi i naporni. Andrej je uz sve obveze na poslu svako jutro išao na plivanje u 6 sati, da bi se nakon posla ponovno uputio na drugi trening. Tako je živio punih sedam godina.

- Trenutno imam dva ili tri treninga dnevno, na kraju tjedna ispada da treniram oko 35 sati tjedno - dodao je.

Ispričao nam je i kako ima još neispunjenih ciljeva i da je jedan od njih završiti Ironman utrku ispod 8 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Serijal MOJA PRIČA te svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.