Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Deni je ležao bos na snijegu, noge su mu bile izranjavane

Smrznuo se: Pregledom tijela Denija Šnajdera (22), koji je bježao policajcima prije smrti, na obdukciji nisu našli tragove nasilne smrti. Zaključili su da je mladić umro od pothlađivanja

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Otišao sam vidjeti tijelo mrtvog sina. Vidio sam mu samo stopala, koja su bila ogrebana i modra, i glavu, rekao nam je Jelenko, otac Denija Šnajdera (22).

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1198670 / ]

Njegova sina policija je pokušala zaustaviti u četvrtak navečer kraj naplatnih kućica Lučice dok je, bez položenog vozačkog ispita, vozio troje prijatelja u starom Renaultu. Nije stao, iako su ga cijelim putem pratile dvije policijske patrole pod rotirkama, sve dok na staroj cesti prema Rijeci nije ostao bez goriva. Izašao je iz auta i pobjegao. Nakon dan i pol, u subotu ujutro, njegovo tijelo našli su tragači HGSS-a i riječki specijalci u nepristupačnoj šumi kraj Lokava.

Njegov otac Jelenko Šnajder kaže nam kako je istodobno i shrvan i ljut te traži odgovore kako je i zašto Deni preminuo.

- Tužan sam jer mojega sina više nema, a ljut jer smatram da ga je policija natjerala u smrt. Ako su ga već ganjali, što ga nisu našli iste noći, pa trebali su samo pratiti tragove u snijegu. Koliko je daleko mogao pobjeći po toj zimi? - pita se očajni Jelenko. Dodaje kako mu nisu jasne okolnosti pod kojima je njegov sin umro te da kao roditelj ima pravo znati istinu.

Bio poznat policiji

Iako je ogorčen na policiju, nije im uputio pritužbu niti se bilo tko od putnika službeno požalio na policijsko postupanje, što su nam potvrdili i u PU primorsko-goranskoj. Neslužbeno doznajemo da je mladić od ranije bio poznat policiji, no nisu željeli otkriti zbog čega. Denija Šnajdera policajci su pokušali zaustaviti tijekom rutinske kontrole. Nakon što je u četvrtak uvečer, na cesti od Delnica prema Rijeci na predjelu Špičunak, pod okriljem noći nesretni Deni Šnajder iz Renaulta 19 pobjegao delničkim policajcima koji su ga slijedili, prvotna potraga za njim nije bila intenzivna i nije dala nikakve rezultate. Za njim su, prema njegovu opisu, tragale malobrojne policijske ophodnje koje su već bile po prometnicama.

Dan kasnije, u petak, u blizini mjesta njegova nestanka angažirana su dvojica pripadnika HGSS-a s jednim vozilom koji su za njim, kako doznajemo, tragali do uvečer, dok se nije smračilo.

Hodao je bos po snijegu?

Denijeva majka Josipa u petak u popodnevnim satima delničkoj policiji prijavljuje da joj sina nema cijelu noć i moli pomoć. Intenzivnija potraga za nestalim mladićem, iako je na tom predjelu podeblji snježni pokrivač s niskim temperaturama, nastavljena je dan kasnije, u subotu ujutro. Potragu su, kako doznajemo, na predjelu između Lokava i Mrzlih Vodica nastavila petorica pripadnika riječke specijalne policije, dvojica delničkih policajaca i dvojica pripadnika HGSS-a. Sljedeći vidljiv trag u snijegu na nepristupačnom šumskom dijelu, tragači su u subotu ujutro iza 10 sati našli tijelo Denija Šnajdera.

Ležao je na leđima, ispruženih ruku i nogu, koje su bile bose. Vjerojatno je hodajući bos po snijegu zadobio modrice i ogrebotine po nogama. Tijekom ponedjeljka stigli su i rezultati obdukcije. Iz primorsko-goranske policije priopćili su da na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja te da je uzrok smrti mladića pothlađivanje.

Message