Obavijesti

Video

Komentari 18

Denis (20): 'Imao sam 130 kg, a sada sam MMA borac, sve se može samo treba biti uporan...'

Denis (20): 'Imao sam 130 kg, a  sada sam MMA borac, sve se može samo treba biti uporan...'
4

Danas je MMA borac iz ATT-a Zagreb, no prije samo dvije godine takvo što je bilo nezamislivo. Denis Kovačević (20) je izgubio 50 kilograma i ostvario svoje snove...

VIDEO

Zbog sjedilačkog načina života sam skupio 129,7 kilograma. To je vrhunac koji sam dosegao… Nadam se da se više nikada neće ponoviti, rekao nam je mladi Denis Kovačević na početku razgovora o svojoj životnoj borbi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bio sam malo lijeno dijete, volio sam jesti puno nezdravog i igrati igrice satima. To je bio moj život. Ništa mi se nije dalo i bio sam bezvoljan. Prijatelji su išli van i na trening, ali meni se nikada nije dalo. Trening? Ma daj, jesi ti normalan. Nema šanse... - opisao je tako svoju borbu s kilogramima. Denis je, zajedno s obitelji, prije kretanja u osnovnu školu doselio iz Virovitice u Zagreb. I kako sam kaže, uništavao svoj organizam... Ipak, jedno jutro je odlučio da to više ne može podnositi.

- Jedno jutro, točnije 7.1.2018. godine, sam se probudio i nisam se više dobro osjećao u svojoj koži. Prijatelj Patrik Čelić me nagovarao da krenem trenirati pa sam pomislio da bi mogao pokušati. Za prvi trening mi je bio cilj samo izdržati zagrijavanje, toliko sam bio u lošem stanju. Od tad nisam stao - objašnjava Denis svoje početke u American Top Teamu u Zagrebu gdje trenira i njegov spomenuti prijatelj Čelić.

- Za Patrika Čelića mogu reći samo najbolje riječi, taj dečko je bio od početka uz mene. Bilo je perioda kada nisam imao toliko prijatelja, ali on me uvijek podržavao i gurao naprijed. Govorio mi je da se pokrenem i da mi ne treba takav način života. Mogu sa sigurnošću reći da njega nije bilo, ne znam kakav bi ja sada bio - govori Denis. Inače, njegovog prijatelja Patrika 12. prosinca očekuje finale Armagedona u kojem će se susresti sa srpskim borcem Markom Bojkovićem.

Prvih mjesec dana mu je bilo najteže. Teško je odreći se nezdravih namirnica koje je do tada konzumirao svakodnevno. No, od tada su mu najčešća hrana postala riža, piletina, batat, tuna i ostalo. Denis kaže kako si je zacrtao da će jesti tri do četiri puta dnevno i nikako nakon 18 sati. Uz pravilnu prehranu, treninzi su bili obavezi.

- Treninzi su u početku bili samo kondicijski, to je bilo najpotrebnije jer sam bio ogroman i nisam mogao izvoditi neke druge vježbe. I pored redovnih treninga, ja sam za sebe trčao. Odlučio sam raditi na sebi i nisam odustajao. Redovan sam bio i uporan. Nakon prvih šest mjeseci sam izgubio 15-20 kilograma, a onda u drugom dijelu godine još desetak. U 2020. sam radio više na fizičkoj snazi, da mi se tijelo formira - objašnjava tako Denis svoj proces mršavljenja.

- U društvu su me ponekad samo zadirkivali. Tada sam šutio, ali neka mi netko sada kaže da sam debeli… - zaključuje Denis. Cijeli video, kao i ostale borilačke specijale, pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

Pokretanje videa...

Denis (20): 'Smršavio sam 50 kilograma, ajde neka mi sad netko kaže da sam debeli' 05:58
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...