Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama na Malom Lošinju: Brzo idite van, brod će eksplodirati!

Vlasnik 12-metarske jahte na Malom Lošinju u nedjelju je nemoćno promatrao kako mu gori plovilo. Vatra je gutala plastiku i unutrašnjost jahte. Požar je prijetio i drugim brodovima

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Voditelj smjene JVP Mali Lošinj Saša Mandić na vrijeme je izvukao kolegu iz unutrašnjosti zapaljene jahte koja je gorjela u luci Malog Lošinja. Zaprijetio im je plameni udar iz jedne kabine te su brod morali otegliti. Čim su je izvukli, jahta je eksplodirala.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1196623 / ]

Nešto manje od dva sata trajala je jučer borba 14 lošinjskih gasitelja JVP-a i DVD-a s buktinjom na 12-metarskoj jahti. Dojavu da brod gori dobili su oko 10.27 sati od policije i odmah krenuli u akciju. Tri vatrogasca došlo je do buktinje koja je najvjerojatnije krenula iz strojarnice. Gasili su je CO2 aparatom te pjenom. Dva gasitelja izvlačila su dim iz kabina kako bi ušli i ugasili brod. Ipak, vatra je svom silinom gutala plastiku i unutrašnjost i tu su bili gotovo nemoćni. Pokušali su otvoriti kabinu no vatra se naglo razbuktala i do njih se probio plamen. Voditelj je naredio povlačenje te naredio da zovu lučku kapetaniju da čim prije otegle brod iz luke.

Snažan plamen prijetio je i drugim brodovima te je vatrogasac pretpostavio da bi brod mogao eksplodirati. Brzo je stigla policija i svojim brodom počela tegliti jahtu do bivše vojarne. Dok su ga vukli, brod je eksplodirao. Nasreću u toj detonaciji nitko nije ozlijeđen. Jahtu su kod vojarne uspjeli zavezati i ugasiti do kraja. Njezin trup nije uspio izdržati požar te je ona uskoro potonula. Rezultat očevida do kraja ovog izdanja novina nije bio gotov. Pomorska policija i lučka kapetanija radili su jučer i kod Visa gdje je tijekom nevremena u noći s jedrilice pao Nizozemac. Probala mu je pomoći suputnica, tražio ga je vojni avion Pilatus i helikopter no nisu ga uspjeli pronaći.

U trećem slučaju nesreće kod crnogorskog Kotora stradala je hrvatska jedrilica Ružica. S nje su spasili troje odraslih i troje djece.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Višesatna opsada u Baranji: Sin vikao 'Tata, predaj se, dođi'

- Pulske zvjerke: Morskim psima Anchoru, Bruceu i Chumu divi se cijeli svijet

Message