Obavijesti

Video

Komentari 3

Juraj Šebalj u novoj sezoni 'Tko je kriv?': 'Ako vlak juri prema tebi, probij rampu i spasi se!'

Juraj Šebalj u novoj sezoni 'Tko je kriv?': 'Ako vlak juri prema tebi, probij rampu i spasi se!'
4

Bolje je da vam netko 'samo' uništi vjetrobransko staklo nego da vas nema, rekao je Juraj Šebalj koji će nas i u drugoj sezoni serijala Tko je kriv, uveseljavati sa stručnim rješenjima prometnih problema..

VIDEO

Vrlo često vidimo nesreće u kojima automobil ostane između dvije rampe na pružnom prijelazu jer je mislio da će uspjeti proći, ali na kraju 'zapne'. Prođite kroz tu rampu ako dolazi vlak i spasite se. Bolje je da vam netko 'samo' uništi vjetrobransko staklo nego da vas nema, rekao je Juraj Šebalj koji će nas i u drugoj sezoni serijala Tko je kriv, uveseljavati sa stručnim i zanimljivim rješenjima prometnih problema.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naš stalni voditelj serijala Zvijezde vrište, Juraj Šebalj, i doc.dr.sc. Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti komentiraju reakcije vozača, ponavljaju pravila vožnje, a i savjetuju kako izbjeći neugodne situacije u prometu, a sve to pod vodstvom Marie Grigoryan Vučković koju ste gledali u velikim intervjuima s Josipom Lisac i Nikolinom Pišek te u serijalu putopisnih reportaža iz Rusije. Osim nesreće u kojoj se vozač kamiona našao na pruzi, a vlak naišao i potpuno uništio prikolicu, Juraj Šebalj i Rajko Horvat prokomentirali su i nesreću u kojoj je jedan automobil drugom oduzeo prednost. - To je jedna tipična situacija, vozač koji je oduzeo prednost je vozio po inerciji - rekao je profesor Rajko Horvat na što je Juraj dodao da treba otvoriti oči.

U sljedećoj nesreći dogodila se slična situacija. Crni automobil je bijelom oduzeo prednost, ali našim stručnjacima je bila upitna i brzina kretanja bijelog automobila. - Moguće da je stizao zeleno svijetlo. Na raskrižjima treba biti oprezan i ne ubrzavati - rekao je profesor, a Juraj je dodao: - Po meni bi i on trebao biti kriv zbog neprilagođene brzine. To nitko nije očekivao - složili su se. Sljedeća nesreća se dogodila prilikom pretjecanja:

- Dva automobila pretječu, prvi je kombi, a drugi osobni automobil. Nije moguće da kada ste iza kombija možete vidjeti kroz njega. Morate gledati kroz automobil - savjetovao je Juraj. U novoj sezoni pripremili smo i nesreće koje su se dogodile u Hrvatskoj, a u sljedećoj se također dogodilo nepropisno pretjecanje. Srećom, bez posljedica. - Ovo je naseljeno mjesto. Tu možete očekivati i pješake i djecu... I onda se pitamo zašto se dogodila nesreća! Pa kako ne?! - naljutio se profesor, a pogledajte i kako su Šebalj i profesor savjetovali vozače koji imaju hitan slučaj.

VIDEO

Serijal 'Tko je kriv?' te svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim Facebook, Instagram i TikTok profilima, na 24sata.hr i na našem YouTube kanalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...