Obavijesti

Video

Komentari 4

Kostelić o avanturi života: 'Najveći strah na Atlantiku je noć, kao da nemaš kontrolu...'

Kostelić o avanturi života: 'Najveći strah na Atlantiku je noć, kao da nemaš kontrolu...'
5

Naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić danas je jedan od trenera hrvatske skijaške reprezentacije. Osim skijanja, intenzivno se bavi jedrenjem. U velikom intervjuu otkrio je kako supruga gleda na sve i koji su mu planovi

VIDEO

U velikom intervjuu za 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU, skijaš Ivica Kostelić otkrio je o čemu razmišlja usred oceana, čega se najviše boji te što najviše voli raditi doma s obitelji. Cijeli intervju možete pogledati na YouTube kanalu 24sata!

POGLEDAJTE VIDEO:

Upornost, izdržljivost i hrabrost. Osobine su to koje se steknu na sportskim natjecanjima, kao rezultat nastojanja sportaša da prevlada svoje nedostatke, nauči se ne bojati poteškoća te postigne svoj cilj. Ivica Kostelić jedan je od rijetkih sportaša koji se nakon svoje karijere upućuju u još veće avanture.

- Kada sam počeo jedriti onda sam gledao koji bi meni tu mogao biti cilj kao jedriličaru samcu. Iz Hrvatske još nismo imali predstavnika na ruti Rhuma (elitna je to jedriličarska regata. Održava se svake četiri godine preko Atlantskog oceana od Francuske do Guadalupea s ukupnom duljinom od 5700 kilometara), a izazov je vrhunski - rekao je Ivica.

Danas je Kostelić jedan od trenera hrvatske skijaške reprezentacije, a osim skijanja, intenzivno se bavi i jedrenjem. Baš se nedavno vratio s najnovije ekspedicije, gdje je sa Sašom Drobcem i Callisteom Antoinom doplovio do Azorskog otočja i, na koncu, Normandije.

- Najveći strah na oceanu je da ne padneš s broda. Po noći imaš osjećaj da nemaš nikakvu kontrolu na brodu, doslovno ne vidiš prst pred nosom. To je jako neugodno - objasnio je Ivica.

Komentirao je Kostelić i najveće izazove jedrenja. Ovaj 42-godišnji Hrvat otkriva kako mora biti spreman i naviknut se na izuzetno male količine sna za vrijeme jedrenja.

- Ako namjeravati tjerati brod sto posto, vi se vjerojatno morate probuditi, najveći san koji možete imati je sat i pol jer onda morate izaći na kokpit, pregledati morate li pretrimati jedra i ostale jako važne stvari - kaže Kostelić.

Ivica priznaje da ga na moru veseli sve što se i u normalnom životu čini normalnim. Najviše ga veseli komunikacija s obitelji i hrana, pogotovo čokolada.

Ivica Kostelić, gost u studiju 24saa

Ovo mi je najveća pustolovina nakon prelaska Grenlanda, dosad najtežeg iskušenja u njegovom spartanskom životu. Njegova supruga Elin Kostelić ga potpuno podržava:

- Supruga priznaje da ne spava kada ja plovim, ali imam najbolju ženu na svijetu, koja me uvijek podržava. Kad sam doma, pomažem kako god mogu- volim igrati s djecom, čak znam kuhati - zaključio je Ivica.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno