Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kravlja posla: Šarulja upala u bunar pa završila na infuziji

Krava je stražnjim nogama probila daske kojim je bunar bio prekriven te je napola virila van. Đakovački i našički vatrogasci u bunar su ispustili na tisuće litara vode kako bi ju pritisak podigao na površinu...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Joj! Joj! Samo da mi ostane živa! Samo da mi ostane živa!, jecala je i kukala vlasnica nesretne krave Šarulje koja je u srijedu ujutro upala u bunar u selu Slobodna Vlast kraj Đakova.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1198048 / ]

Vlasnica ju je pronašla oko 7 sati kako iz sveg glasa muče. Krava je stražnjim nogama probila daske kojim je bunar bio prekriven te je napola virila van. Vlasnica je izašla na ulicu, počela dozivati sve susjede i mahati rukama da joj dođu pomoći. No dok su se ljudi okupili, životinja je otklizala u bunar.

Svakim trzajem upadala je sve dublje. Borila se da izađe iz rupe, no svaki pokušaj da se izvuče na suho bio je neuspješan. Zaustavila se tek na osam metara dubine i mukala upomoć.

Sin mi je otišao po drva. Molim vas pomozite, zapomagala je vlasnica krava u selu Slobodna Vlast kod Đakova. Dok su susjedi stigli, životinja je sjedila u hladnoj vodi.

Gotovo šest sati trajala je akcija izvlačenja krave Šarulje koja je u srijedu propala u 11 metara dubok bunar. Niska temperatura umalo je ubila životinju. U uskom prostoru nije se mogla ritati, a vatrogasci su joj uspjeli za rogove zavezati uže kako bi joj držali glavu iznad razine vode. Pomoglo im je i vozilo s kranom, no da bi ušlo u dvorište, morali su srušiti ogradu. Životinju tešku 500 kilograma polako su izvlačili uz pomoć vode. Crijevima su istočili oko 7000 litara kako bi “isplivala” na površinu.

- Vlasnica je bila u šoku. Svake dvije minute dolazila je do nas i pitala nas je li živa - rekao nam je zapovjednik DVD-a Satnica Đakovačka Zlatko Mikešić. Malaksala i izmorena legla je na blato, a gasitelji su je prekrili termofolijom.

- Bit ćeš ti dobro - šapnuo joj je vatrogasac čiji kolege zbog uspjeha nisu mogli sakriti osmijehe.

- Bila je pothlađena i u komi. Dao sam joj infuziju, no na prvom pregledu nisam vidio da je ozlijeđena. Posjetit ću je opet - rekao je veterinar Gjorgji Krstevski iz Levanjske Varoši. Spasioci su cijelo vrijeme morali paziti i na kravinih 20 rođaka koji su slobodno šetali dvorištem.

 

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Nado, može li niže? Ne vidi problem što je darove za siromašne dala privatnom vrtiću

- Kompujtor uhljeb: "Slučajno" odabrao šest stečajnih upravitelja čak 4901 put

Message