Obavijesti

Video

Komentari 111

''Glogi je imao snažan karakter, odbio je čak i Angelinu Jolie''

Jako me pogodila smrt Nebojše Glogovca. Bio je izuzetno inteligentan, sjajan čovjek i veliki glumac. Sigurna sam da bi u ovakvoj situaciji rekao: ‘Lako tebi, ti umreš, a mi ostajemo’ rekla je glumica Ksenija Marinković

VIDEO

Zajedno su glumili u filmu Rajka Grlića (70) “Ustav Republike Hrvatske”. Srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini u beogradskom Institutu za onkologiju. Krajem siječnja završio je na hitnom liječenju u Kliničkom centru Srbija zbog zdravstvenog problema s plućima.

Srbijanski mediji pisali su da je Glogovac teško bolestan te da su uz njega cijelo vrijeme kao potpora obitelj i prijatelji. Njegovi najbliži govorili su da se hrabro borio protiv opake bolesti. Liječnici i medicinske sestre nisu mogli vjerovati kad su vidjeli da je on jedan od njihovih pacijenata te pričajući o glumcu nisu mogli zadržati suze.

Svi se oni danas prisjećaju Nebojšina citata: “Sine, znaš kako se postaje šampion? Izađeš na teren kad je najteže i pobijediš!”. Glogovac se za život borio kao lav, ali bolest nije pobijedio. Kolege ga pamte kao glumca izrazito snažnog stava i karaktera.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:15

S lakoćom bi nekoga pohvalio, a kad mu se nešto u ponuđenom projektu nije svidjelo, odbijao bi bez obzira na to o kojem je projektu riječ. I dok su se glumci iz regije trgali da zaigraju u “U zemlji krvi i meda” redateljice Angeline Jolie, Glogovac je ulogu glatko odbio.

- Nisam imao čast osobno upoznati gospođu Jolie. Kontaktirali su me njezini agenti i tražili da dođem na audiciju za film u London - rekao je Glogovac.

Agent mu je rekao da će u Londonu dobiti tekst s dijalozima. Izbjegavali su poslati mu scenarij u Beograd, a Glogovcu je ta tajnovitost bila iritantna. Kasnije je ponavljao da ga je intuicija spasila.

Bolest je bila jača: Preminuo je glumac Nebojša Glogovac (48)
Bolest je bila jača: Preminuo je glumac Nebojša Glogovac (48)

- Kad sam shvatio da je riječ o još jednom projektu u kojem će Amerikanci nama pričati priču o tome što se kao događalo i kako smo mi proživljavali rat, a pritom nemaju pojma o bitnim stvarima, zahvalio sam se na suradnji. I nisam požalio. Film je ispao loš, a Jolie se nimalo nije proslavila kao redateljica - rekao je Glogovac, čija je posljednja uloga bila u seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine”. Igrao je Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje. Ostat će upamćen po ulogama u filmovima “Bure baruta”, “Munje”, “Kad porastem bit ću kengur” te brojnim ulogama u kazalištu i TV serijama.

Ljubav je važna svima, ona je veliki pokretač, snaga i bez nje se teško može nešto postići. Ako je ljubav pokretač, onda su rezultat rada i sam život mnogo slađi, zanimljiviji i ljepši, govorio je Nebojša i pokazao svoju nježnu, romantičnu stranu.

Na svoj 28. rođendan, 1997., glumac se oženio dugogodišnjom djevojkom, slikaricom Minom. Upoznali su se u jednoj diskoteci, a Nebojša je često govorio da ga je na prvi pogled osvojila osmijehom. Već 1998. dobili su sina Gavrila, a dvije godine kasnije i Miloša. Par se nakon 18 godina braka razveo 2014. Pojasnili su da jednostavno više nije išlo i funkcioniralo kako treba. Glogovac se dugo lomio oko razvoda, a na kraju su se složili u odluci da je najbolje razići se. Glogovac je novu ljubav našao u televizijskoj voditeljici Milici Šćepanović, s kojom je lani dobio kćer Sunčicu. Upoznao ju je dok je još bio u braku s Minom, no ona nije bila uzrok razvoda.

- Ona je bila novinarka i jedna od reporterki na projektu ‘Survivor’, ali je često radila i kao organizator na snimanjima domaćih filmova i serija. Čim su se ugledali, među njima je zaiskrilo. Unatoč kemiji koja se mogla osjetiti između njih dvoje, bili su samo prijatelji. Simpatije među njima bile su očite, bilo je tu puno više od prijateljstva, ali ni jedno ni drugo si nisu dopuštali takva razmišljanja jer je Glogovac bio oženjen i otac dvoje djece - rekli su prijatelji bliski glumcu.

Milica je željela biti majka, ali nije na tome inzistirala niti ga je pritiskala. Obradovala se kad joj je Nebojša rekao da želi imati dijete s njom i vrlo brzo se rodila Sunčica. Njegovi sinovi iz prvoga braka radovali su se rođenju sestrice.

Nisu radili probleme jer će njihov tata s drugom ženom imati dijete. Nebojša im je sve objasnio pa su Sunčicu jedva dočekali. Glogovac nije bio strog otac. Sunčici je mijenjao pelene, kupao je. Zbog nove obitelji nije zanemario Gavrila i Miloša. Trudio se razumjeti sinove, puno je vremena provodio s njima i želio je nametnuti im granice.

- Svaki roditelj želi sačuvati djecu i objasniti im da ne mogu glavom kroz zid jer će razbiti glavu, a ne zid. Pokušavam im objasniti kako trebaju zaobići prepreke, ali i naučiti da sve mogu riješiti voljom, željom i radom - govorio je Glogovac. Glumac je tvrdio da djeca uče gledajući. Dok im je pričao, sinovi bi ga promatrali. Jasno im je pokazivao prezir prema žutilu i sinovi su to preuzeli pa slušaju kvalitetnu glazbu, imaju dobra stremljenja, kreativni su i lako uoče što je dobro, a što nije. Grozio se vremena u kojemu živimo, no isticao je kako bi bilo jako neodgovorno i kukavički zato odustati od potomstva. U slobodno vrijeme volio je čitati knjige, voziti motocikl, igrati se s djecom, odlaziti na večere sa suprugom i prijateljima.

- Još kao dječak sam želio motocikl, ali nisam ga dobio. Možda zato što je bio skup, a možda i stoga što su roditelji bili svjesni koliko je opasno voziti ga. Kad mi je dosadila gradska gužva, kupio sam si motocikl - pojasnio je. Na njegovu su motociklu Beograđani jučer ostavljali bijele ruže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Striček Duško: 'Ponosno nosim tu titulu, to je figura koja je uzor djeci u najranijoj dobi'
MOJ PUT

Striček Duško: 'Ponosno nosim tu titulu, to je figura koja je uzor djeci u najranijoj dobi'

Duško Ilijević, poznatiji kao 'Striček Duško', ispričao nam je svoju priču. Kako je odlučio studirati predškolski odgoj te kako kombinira društvene mreže i posao, saznajte u videu

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković