Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nemoguća misija: Za samo pet sati preselili su toranj na pistu

Jedan od najvećih svjetskih aerodroma Heathrow u Londonu 2005. god. trebao je novi kontrolni toranj. Gradnja tornja na jednoj od najprometnijih pista nije bila moguća. Odlučili su ga izgraditi van aerodroma, pa preseliti

Foto: 24sata Video
15 komentara

Golema konstrukcija od desetaka tona treba biti preseljena usred noći u samo 300 minuta. Veliki tim prionuo je na akciju preseljenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Ako aerodrom pretvore u gradilište nastat će potpuni kaos

Na Heathrowu je s oduševljenjem dočekana pošiljka iz Italije. Braća Fagioli su poznati po najsporijem i najsigurnijem prijevozu tereta u svijetu. Toranj je toliko težak da su potrebne tri prikolice kako bi se rasporedila težina i ne bi došlo do oštećenja betona. Šef gradilišta Peter Swartoss je nervozan jer se boji udara groma tijekom prijevoza.

POGLEDAJTE VIDEO: Struja od udara groma mogla bi ubiti operatera

Graditeljski tim je ugradio uzemljenje kako, uslijed oluje, ne bi stradali ni oni ni vozila. Točno u 22:00 kreću sa preseljenjem tornja i svima je strogo zabranjen prolazak po pisti.

POGLEDAJTE VIDEO: Unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi, toranj je spreman za preseljenje

Stižu na pistu na vrijeme i vide da još aviona čeka da poleti. Ako uskoro ne oslobode pistu, prvi jutarnji let će kasniti. U 23:15 dobivaju odobrenje za kretanje. Ekipa ide iza tornja s četkama i kantama i traže krhotine koje su možda otpale s tornja.

POGLEDAJTE VIDEO: Do ponoći toranj graciozno prelazi pistu

 

Više ovakvih videa potražite na intheboxtv.info

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message