Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nemojte ga propustiti: Zašto je doručak najvažniji obrok?

Postoje znanstveno dokazani razlozi zašto bi doručak trebao dobiti svoje mjesto na listi jutarnjih prioriteta. Saznajte pet najvažnijih razloga zašto je doručak najvažniji obrok u danu i kakve prednosti ima za vaše zdravlje

Foto: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Pomaže u zadržavaju koncentracije. Nakon noći, razina šećera u krvi jako je niska, a doručak koji nudi optimalnu količinu cjelovitih žitarica, proteina i namirnica bogatih vlaknima, itekako je potreban našem mozgu za izvođenje normalnih funkcija.

POGLEDAJTE VIDEO: Top pet razloga zašto nikad ne bi trebali preskakati doručak

[video: 1193877 / ]

Važan je za zdravlje srca. Navika preskakanja doručka, znanstveno je dokazano, povezana je s razvitkom srčanih bolesti, točnije povećanjem rizika od srčanog udara za 27%.

Konzumacijom proteina ujutro imate manje želje za 'junk foodom'. Doručak će vas držati sitima i zadovoljnima tijekom cijelog jutra, ali doručak bogat proteinima produžit će ove prednosti na cijeli dan.

Potiče aktivniji stil života. Ljudi koji jedu doručak imaju više fizičke energije, zbog čega prirodno vode aktivniji život jer mozak dobiva signale o količini dobivene energije.

Smanjuje rizik od dijabetesa. Doručak je važan zbog reguliranja apetita kroz dan. Ako ga preskačete, tijekom nekog vremena ovaj uzorak može dovesti do osjetljivosti inzulina, dijabetesa tipa-2 i visokog krvnog tlaka.

Message