Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odbacila je pet kava dnevno, a onda proputovala pola svijeta

„Filozofija kojom trenutno živim je živi sada, živi i uživaj u trenutku. Fokusiraj se na danas, jer se stvari tako brzo mijenjaju, da ne znaš što se sutra može dogoditi"

24sata Video
Foto: 24sata Video

Do mnogih je takvih zaključaka došla Nika Bogdanić. Ona je mlada djevojka koja je u svom "kratkom" životu proputovala golemu kilometražu i to Europu, Bliski Istok i Jugoistočnu Aziju.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve što o životu zna, naučila je putujući

[video: 1135847 / ]

 

Putovanja su njena najveća strast, a sve je počelo sa stipendijom koju je dobila od Europske unije, a koja joj je uvelike pomogla, ne samo da živi vani, nego i da financira svoju strast prema putovanjima. Smatra da je na taj način naučila raspolagati novcem jer su putovanja svakako njen prioritet, a osim toga kaže da postoje i brojni načini na koji se možete financirati na putovanjima kako bi si produžili putovanja, tj. kako bi ih učinili što ugodnijima.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog putovanja joj je postalo jasno tko su joj pravi prijatelji

[video: 1135851 / ]

Tako je Nika jedno vrijeme provela u Kuala Lumpuru. „Prošlo je jedno sedam mjeseci otkako sam živjela u Kuala Lumpuru, nakon čega sam se ipak vratila u Europu.“ Misli da „koliko god je prekrasno istraživati i upoznavati nove ljude i nove kulture, naučiti novi jezik i vidjeti nove stvari, radi se ipak o tome da ako dolaziš iz neke određene kulture, iz nekog određenog okvira, ako je nešto potpuno različito od svega što poznaješ teško ti je tamo živjeti. Jedna stvar je putovati, a druga stvar je živjeti negdje.“

 

POGLEDAJTE VIDEO: Putovanja su joj prioritet, stoga se odriče onog što smatra nepotrebnim na kraju dana

[video: 1135852 / ]

„Mislim da niti jedna škola i niti jedan fakultet i niti jedna knjiga me ne mogu naučiti toliko koliko me može naučiti putovanje“ poručuje Nika. „Jednog dana će se možda stvari promijeniti, možda ću htjeti biti na jednom mjestu, možda ću htjeti voditi mirniji život. Moguće je da se to dogodi za tjedan dana, moguće da se to dogodi za pet godina.“

 

Više o Nikinim uzbudljivim, zanimljivim i poučnim putovanjima možete pročitati ovdje: nikabogdanic.com ili  na njenoj Facebook stranici . Sigurno ćete saznati i nekoliko vrlo korisnih trikova i savjeta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message