Obavijesti

Video

Komentari 4

Ona je supermodel s Downovim sindromom: 'Mogu postići sve'

Kathleen Humberstone (18) prošetala se i pistom na Londonskom tjednu mode, a velika joj je želja živjeti od modelinga. Pohađa umjetničku akademiju te pjeva i pleše...

VIDEO

Kathleen Humberstone (18) iz Velike Britanije Downov sindrom nije spriječio da kroči modnom pistom Londonskog tjedna mode, a odradila je i snimanje kod Eiffelovog tornja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:23

Mlada Britanka potpisala je u studenom prošle godine ugovor s modnom agencijom Zebedee Management, specijaliziranoj za promidžbu modela s invaliditetom.

- Volim modu. Oduvijek sam voljela gledati revije na modnim pistama i modne fotografije, a kao mala sam se pretvarala da sam model pred obitelji kao publikom. Možete zamisliti moje oduševljenje kada je francuski fotograf Marc Lamey nazvao moju majku i pitao dopuštenje da mu budem model - ispričala je za britanski The Sun.

Lamey je Kathleen pronašao na Facebooku i uključio ju u projekt Radical Beauty, usredotočenog na ljude s Downovim sindromom. Uslijedilo je potpisivanje ugovora za modnu agenciju, ali i upisivanje na umjetničku akademiju.

Njezina majka Denise (53) zagovarateljica je kampanja za Downov sindrom i s Kathleen je pozvana na skupštinu UN-a gdje su govorile o životu s ovim sindromom. Cilj im je stvoriti više mogućnosti u obrazovanju, na poslu i društvenoj uključenosti.

Upravo zbog činjenice da je njezina majka odbila ograničiti potencijale svojoj najstarijoj kćeri, Kathleen govori dva jezika - francuski zbog majke i engleski zbog oca. Moto koji je Denise slijedila u životu bio je prepustiti se nepoznatim dubinama potencijala. Kathleen ima mlađu sestru i brata Jessicu (16) i Andyja (14) koji nemaju Downov sindrom.

Kathleen je u sedmogodišnjoj vezi s Jackom (18) koji boluje od cerebralne paralize, a upoznali su se u školi.

- On je takva duša, sve mi je u životu - rekla je, dodavši:

- Moji životni ciljevi su postati profesionalni model s mnogo revija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...