Video

Komentari 28

'Pjevački showovi su unazadili scenu, to su zapravo karaoke...'

'Pjevački showovi su unazadili scenu, to su zapravo karaoke...'

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora i skladatelja zabavne i pop-rock glazbe te nekadašnji frontmen popularnog splitskog sastava Đavoli Neno Belan, odgovorio nam je na 24 pitanja.

Pjevački showovi su unazadili scenu. Ti mladi ljudi dobiju prebrzo priliku, a nemaju svoj autorski rad. To su ustvari karaoke, rekao je legendarni Neno Belan.

POGLEDAJTE VIDEO:

U svojoj karijeri nastupao je pred različitom publikom, ali nije mogao izabrati najbolju. Kao frontmen 'Đavola' pitali smo ga hvata li ga nostalgija.

- Nisam tip koji živi u prošlosti, ja sam čovjek sadašnjosti, ali se rado sjetim tih trenutaka jer je bilo predivno. Nastali smo kao cover band koji je obrađivao glazbu 50tih i 60tih godina - objašnjava Neno.

Neno je jedan od rijetkih koji je svoju uspješnu karijeru uspio izgraditi bez skandala.

- Svoj privatni život čuvam za sebe, a obitelj i prijatelji su mi najveća podrška. Ako je i bilo skandala, mediji ih nisu uspjeli otkriti - kaže Belan i dodaje da se kao pjevač puno bolje snalazi u bendu nego solo. Tu se, kako kaže, osjeća kao riba u vodi.

Živio je u tri najveća hrvatska grada, ali nije se uspio odlučiti za to koji mu je najdraži.

- Svi su različiti, ali ja uživam u sva tri naša grada. Zagreb mi je posao, Split je gušt, a Rijeka mir. Tako bih ja to rekao - objašnjava i dodaje kako se s bendom priprema za koncert.

- S bendom se družim prije koncerta, popijemo koju čašicu prije svakog koncerta za dobro raspoloženje - zaključuje.

Cijeli intervju pogledajte na YouTube kanalu 24sata.