Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ospice se šire: 'Stanje je vrlo ozbiljno, cijepite svoju djecu'

Potvrđeno je 12 zaraženih, a još se čekaju nalazi za još četiri osobe. Broj zaraženih mijenja se iz sata u sat, kažu dubrovački liječnici, koji pozivaju roditelje da cijepe necijepljenu djecu

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Vlada i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na potpuno su pogrešnom tragu. Njihove demografske mjere temelji se na uvjerenju da Hrvati u inozemstvo bježe samo radi bolje plaće i životnog standarda, no to uopće nije točno.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Istraživanje pokazuje da hrvatski građani ne bježe zbog kredita i ovrha, ne odlaze da bi se obogatili, nego jer su duboko nesretni pokvarenim, korumpiranim i nesposobnim političarima.

Doc. dr. sc. Tade Jurić, povjesničar i doktor političkih znanosti s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, u prosincu je završio veliko istraživanje naslovljeno “Suvremeno iseljavanje Hrvata u Njemačku: karakteristike i motivi”, gdje se prvi u Hrvatskoj empirijski bavio svim aspektima egzodusa Hrvata u tu zemlju.

- Analiza iseljeničkih stavova pokazala je da je glavni poticaj na odlazak iz zemlje predodžba da u Hrvatskoj nisu institucionalizirane vrijednosti radne etike i uopće poštenja. Percepcija iseljenika je da se hrvatsko društvo moralno slomilo. Istraživanje ukazuje na jasnu vezu između političke etike, slabih institucija i iseljavanja. Većina naših ispitanika se slaže da Hrvatska nije društvo koje svojim građanima osigurava dostojan život i perspektivu, odnosno pravnu sigurnost, ekonomski prosperitet i mogućnost profesionalnog razvoja – objašnjava Jurić.

S njim se slažu vodeći hrvatski demografi i sociolozi navodeći upravo slične razloge emigracijskog vala u druge zemlje.

- Mladi danas napuštaju Hrvatsku primarno radi neuređenog društvenog i političkog sustava, zbog načina upravljanja Hrvatskom, zbog jasnog osjećaja nepravde i nepostojanja vrijednosnih kriterija, zbog pravosudnog i svakog drugog nereda i, u konačnici, zbog nevjerovanja u hrvatsku budućnost – objašnjava demograf prof. Stjepan Šterc.

Ospice se u Dubrovniku i dalje šire. Potvrđeno je 12 zaraženih, a još se čekaju nalazi za još četiri osobe.
- Broj zaraženih mijenja se iz sata u sat - kažu dubrovački liječnici, koji pozivaju roditelje da cijepe necijepljenu djecu.

Izabela Martinović (43), splitska pjevačica i sestra Danijele Martinović, vraća se na binu. Nakon desetogodišnje borbe s karcinomom limfnih žlijezda opet kreće s nastupima. Nakon 12 godina nastupit će na Splitskom festivalu.
- Pjevat ću, jača sam od raka - rekla je Izabela.
 

Message