Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Povratak u djetinjstvo: Gledaj 'Junake Pavlove ulice' u 20 h!

Budite uz JoomBoos YouTube kanal u ponedjeljak u 20:00 sati i vratite se u djetinjstvo i školske klupe uz nezaboravne nestašluke 'Junaka iz Pavlove ulice' u predstavi ZKM-a

Foto: JoomBoos
0 komentara

Zahvaljujući suradnji Zagrebačkog kazališta mladih i JoomBoosa, večeras u 20:00 sati JoomBoos YouTube kanalu bit će prikazan klasik dječjeg kazališta, predstava 'Junaci Pavlove ulice'.

UKLJUČITE SE NA PREMIJERU:

Ova hit predstava ZKM-a nastala je prema istoimenom pustolovnom romanu Ferenca Molnara, a iz radnje knjige predstava preuzima ideju dječjeg svijeta u malom. U predstavi glume talentirani, mladi ZKM-ovi glumci i polaznici njihovog glumačkog učilišta.

Vratite se u djetinjstvo

Foto: JoomBoos

U predstavi se prikazuju problemi odrastanja među visokim zgradama, gdje djeca nemaju puno prostora za neometanu igru. Svoje maštanje dječaci grade u utočištu koje im pruža gradilište jedne pilane. U svom svijetu igre, formirani su kao mala vojska u kojoj se zna tko što radi. Zna se tko je na vrhu, a tko na dnu hijerarhije.

No, dolazi trenutak u kojem dječaci moraju obraniti svoj svijet igre od dječaka koji su puno stariji od njih i nemaju najbolje namjere. Dječje 'vojske uđu u rat' iz kojeg će izaći samo jedan pobjednik, no ipak će shvatiti da se uvelike i ne razlikuju i da su obje skupine samo dječaci željni slobode koji imaju isto pravo na prostor u kojem odolijevaju odrastanju. 

Gledajte predstave HNK na YouTube kanalu 24sata

Osim 'Junaka Pavlove ulice' koju ćete moći pogledati na JoomBoos YouTube kanalu, u sklopu akcije #zajedno24sata na YouTube kanalu 24sata dosad ste mogli, a i dalje možete pogledati hit predstave Hrvatskog narodnog kazališta. Među njima su 'Labuđe jezero', 'Tko pjeva, zlo ne misli', 'Evanđelje' i  'Ero s onoga svijeta'.

 

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne ali i zdravstvene svrhe. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

#zajedno24sata

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message