Obavijesti

Video

Komentari 416

Čačić je novi hrvatski izbornik, Šuker: Po svemu to zaslužuje!

Čačić je novi hrvatski izbornik, Šuker: Po svemu to zaslužuje!
10

Svih 17 članova IO Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici u Hiltonu prihvatilo je prijedlog da Ante Čačić postane izbornik hrvatske reprezentacije, rekao je Šuker

VIDEO

Izbornik je Čačić. Imenovan je jednoglasno, počeo je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker konferenciju za novinare na kojoj je postalo službeno ono što je danima stajalo u medijima.

- Razgovarali smo, promislili smo i došli do najboljeg rješenja. Zadovoljan sam, kao i svim prijašnjim izborima koje smo odgovorno, na čelu sa mnom, napravili, a to je da izaberemo izbornika koji će voditi "vatrene" na Europsko ili Svjetsko prvenstvo - rekao je predsjednik Davor Šuker .

POGLEDAJTE VIDEO: Ante Čačić novi je izbornik

Pokretanje videa...

24sata Video 00:24

 

Čačić i Zoran Vulić posljednjih su dana najbolje kotirali u borbi za mjesto izbornika "kockastih", a Čačić je sam dao do znanja kako je "u subotu dobio informaciju da je ostao jedini kandidat" nakon nedjeljne utakmice između Lokomotive i Splita te je nagovijestio kako već razmišlja o popisu reprezentativaca za utakmice protiv Bugarske i Malte.

 

Ugovor do kraja Svjetskog prvenstva u Rusiji

 

- Obično smo imali kriterij da vjerujemo u izbornika. Niki Kovaču dali smo samo dvije utakmice. Apeliram na zajedništvo svih segmenata društva. Ugovor Čačiću vrijedi do 31. srpnja 2018.

 

Još nije poznato tko će biti u stožeru novog izbornika. Vjeruje se kako će to biti Josip Šimunić , Ante Miše i Marijan Mrmić . Šuker je odbio odgovoriti na to pitanje, ali na službenim stranicama HNS-a stoji kako su Šimunić i Miše doista u stožeru, (zasad) ne i Mrmić.

 

- Stožer? Sutra je pressica Ante Čačića u 14 sati, moja je domena postavljanja, lobiranja, a zna se da izbornik uvijek bira svoj stručni stožer, tako je bilo u povijesti HNS-a - rekao je Šuker koji opetovano nije htio otkriti tko su bili Čačićevi konkurenti.

 

Šuker neće o drugim kandidatima

 

- Bilo bi nekulturno prema novom izborniku da predsjednik izlazi s imenima s kim, kada i kako smo razgovarali i koji su uvjeti bili. Pratili smo medije desetak dana, dosta ste pisali, ali mislim da Ante Čačić po svemu zaslužuje da bude izbornik. Ima 220 utakmica u HNL-u, vodio je Dinamo u LP, Maribor u EL, razgovarao sam s igračima u ovih desetak dana. Vodio ih je osam do devet, što je bitna stavka jer vrlo je teško na ovom okupljanju postaviti neke nove zahtjeve. Sjetite se da sam rekao da će biti hrvatski trener, hrvatska inteligencija.

 

- Dosad je Izvršni odbor uvijek pogodio s izbornikom. Iz poštovanja prema Čačiću ne bih o drugim kandidatima, oni su za mene prošlost. Nadam se da će biti apsolutno jedinstvo, da damo maksimalnu potporu Čačiću, neće nam biti lako. Kad smo svi razmišljali da smo 1.6. bili prvi, a 15.9. treći, bilo je vrlo teško. Molim vas sve za potporu.

 

Zašto Jozak ne bi sjedio na klupi?

 

- Kao i dosad, uvijek bi se tražile neke primjedbe HNS-u ili loš rad IO-a. Ne vjerujem da bi on htio da ima suflera. Zašto ne bi Jozak sjedio na klupi? I nama i vama u interesu je da odemo na EP. Još nisam vidio da izbornik stavlja lošijeg igrača umjesto boljeg.

 

Šuker je prokomentirao i skandal oko suđenja Brune Marića u derbiju između Hajduka i Dinama na Poljudu.

 

- Komentirali smo i to, normalno da smo zabrinuli koliko dolazi otrovnih strelica znate odakle. IO vjeruje u svoja tijela i prepustit će im da naprave poteze u skladu s fair-playom. Neka ljude odluče kako misle, IO će im dati podršku.

 

- Čestitao bih Dinamu na tri boda (protiv Arsenala, op.a.), bio sam na Malti. To je pokazatelj da hrvatski nogomet raste iz dana u dan i zbog toga smo zahvalni - zaključio je Davor Šuker.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 416
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…