Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slomljeni otac: 'Prije smrti poslao mi je poruku da stiže...'

U trenutku u kojem je došao do zavoja, mladić je u svojemu Mercedesu A-klase najvjerojatnije zaspao i prešao na suprotni kolnički trak kojim se kretalo vučno vozilo...

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Bio sam na mjestu nesreće i nisam vidio tragove kočenja, pretpostavljam da je moj Jure zaspao, rekao je Mario Čačić (42), otac poginulog Jure (21), u dvorištu obiteljske kuće u Golobrdcima kraj Požege, u koje su pristizali prijatelji i rodbina mladića.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Jure Čačić stradao je jutros oko 7.30 sati na izlasku iz Biškupaca kraj Požege na blagom zavoju u desno. U trenutku u kojem je došao do zavoja, mladić je u svojemu Mercedesu A-klase najvjerojatnije zaspao i prešao na suprotni kolnički trak, kojim je u smjeru Biškupaca išlo vučno vozilo s još jednim neispravnim vozilom na sebi. Došlo je do strahovitog frontalnog sudara u kojemu je na mjestu poginuo Jure, a dva muškarca iz vučnog vozila teško su ozlijeđeni i prevezli su ih u Opću županijsku bolnicu u Požegu.

Nitko još ne zna zašto je mladić bio na toj cesti jer navodno je prije toga odvezao svoju djevojku kući u Požegu.

Vidio ga u subotu navečer

- Petnaestak minuta prije nego nesreće razmijenio sam SMS sa sinom, on mi je napisao da ide kući, ali nažalost, nije došao - sa suzama u očima rekao je otac Mario, dodavši da se sa sinom posljednji put vidio u subotu oko 23 sata. Majka Marijana (42) u velikoj je boli zbog gubitka sina, baš kao i Jurine tri sestre te rodbina i prijatelji.

- Duša moja, tetkino sunce, prošle je godine maturirao, završio je tehničku školu, imao je djevojku... - rekla je Ornela, tetka poginulog mladića.

Foto: Franjo Lepan/24sata

Nije spavao cijelu noć?

Radovali su se svetoj nedjelji i obiteljskom okupljanju, ali ne ovakvim tužnim povodom.

- Očevid su obavili djelatnici prometne policije Požega, u nazočnosti Mirele Šmital, županijske državne odvjetnice iz Slavonskog Broda. Nakon što očevid bude okončan, znat ćemo što je točno bio uzrok nesreće – rekao je na mjestu nesreće Goran Matijević, djelatnik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske.

Neslužbeno doznajemo da je automobil prevezen u policijsko dvorište, gdje će biti obavljeno vještačenje nad vozilom kako bi se utvrdilo je li došlo do nekog tehničkoga kvara zbog kojeg je nesretni mladić izgubio nadzor nad vozilom, mada se sumnja da je u pitanju umor, jer navodno mladić nije spavao cijelu noć. Inače, Mercedes koji je mladić vozio bio je smrskan do neprepoznatljivosti.

Malen, ai snažan automobil

Tek se sa stražnje strane moglo vidjeti da se radi o manjem, ali snažnom i brzom autu. Promet cestom prema Požegi bio je zaustavljen, a policija je one koji su dolazili iz smjera Požege zaustavljala i vraća nazad, odnosno upućivala ih je na druge putne pravce, kao i one koji su dolazili iz smjera Velike i Biškupaca.

Message