Obavijesti

Video

Komentari 15

Spasili smo ih iz azila za pse, a vraćaju nam ljubav svaki dan

Spasili smo ih iz azila za pse, a vraćaju nam ljubav svaki dan
5

U osam epizoda objavili smo serijal o posebnim ljudima koji su svoj dom otvorili za sirote pse, od kojih je mogima prijetila smrt. Najvažnije od svega je to da se psi osjećaju sigurno i voljeno, kao i njihovi novi vlasnici

VIDEO

Obitelj Ratković žarko je željela psa. Želju nije bilo lako ispuniti s obzirom na to da su roditelji prije svega mislili na sigurnost njihovo troje djece, a htjeli su i da pas bude spašen, a ne kupljen. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, željeli su odustati od svega, ali tad su se upoznali s crnom Lunom. Od tog trenutka oko kujice Lune letaju i djeca i roditelji Ratković.

POGLEDAJTE VIDEO: Prva epizoda serijala priča je o preslatkoj kujici Luni

Iduća je bila priča o najpoznatijoj kujici u Hrvatskoj - Žućki. Sve novine, portali i televizijske kuće u zemlji imali su reportaže o srčanoj mješanki, koja je bila prva stanovnica izbjegličkog kampa u Slavonskom Brodu. Njeno veselo mahanje repićem uljepšavalo je boravak i rad svih onih koji su kroz kamp prošli, pa tako i tadašnjem ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću. Kad se kamp zatvorio mnogi su se borili da postanu stalna Žućkina obitelj, ali četveročlana obitelj Sturz na kraju Žućku odvela kući.

POGLEDAJTE VIDEO: Preslatka mješanka Žućka prava je pseća zvijezda

Obitelj Zibar spasila je ne jednog, već tri nesretna četveronošca. Zagrepčanka Ana prije imala je tek 12 godina kad je prvi put udomila psa, a takav osjećaj za brigu o živim bićima pokušava, zajedno sa suprugom Bojanom, prenijeti i na svoje sinove Vitu i Brunu.

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj Zibar uživa sa svoje troje udomljenih pasa

Svoju lijepu priču o udomljavanju s 24sata je podijelio i glumac Goran Grgić. On i njegovo troje djece odlučili su udomiti psa, a kad im je kći Katarina pokazala kujicu Fridu, potraga je stala, a kujica vrlo brzo stigla u dom Grgićevih. Iako je još vrlo mlada, vrlo je poslušna, ali zna koristiti svoju slatkoću ne bi li od Gorana "nažicala" koji komad mesa s roštilja.

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj Grgić udomljena kujica iznova je povezala

Angie je bila tek štene kad su nju i njene braće i sestre pronašli bačene na groblju u Slavonskom Brodu. Vijesti o Angie vrlo su se brzo proširile, pa je tako za nju čula i Petra Tudor i odlučila je udomiti. Ujedno je ispunila i želju svoje kćeri Karle. Karla i Angie praktički odrastaju zajedno i vrlo su povezane, a voli i njene prijateljice te druge pse.

POGLEDAJTE VIDEO: Na štene Angie ljudi su i pucali

Mladi zaručnici svoj su nov i samostalan život odlučili upotpuniti udomljavanjem psića. U azilu su pronašli jednogodišnju kujicu Katu, koja je u skučenom boksu izgledala vrlo jadno, tužno i izgladnjelo. Odmah su je uzeli, a Kata im od tad pokazuje jedino ljubav i zahvalnost.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladi zaručnici znali su da će im dom uljepšati udomljen pas

Anu Opalić prije 14 godina radni je zadatak odveo u šinteraj u Dubrovniku. Morala je fotografirati napuštene pse, kojima je prijetila sigurna smrt. Ona se s tog zadatka vratila s kujicom Bojom, a narednih je godina, zajedno sa sestrom udomila još dva psa.

POGLEDAJTE VIDEO: Ana i Martina trima psima pružile su stalan dom pun ljubavi

Braća mješanci u azilu Dumovec proveli su dugih 14 godina. Prije nešto više od mjesec dana ugledala ih je Maja Sertić, koja je u azil došla sa željom da udomi starijeg psa. Braća su bila nerazdvojna, pa je Maja odlučila - ili oba ili nijedan. Sad je vesela vlasnica čak tri psa (jednog ima otprije), a iako je zbog pasa odbacila i ljetovanje na Jadranu, kaže kako je psi iznimno usrećuju i da ni za čim ne žali.

POGLEDAJTE VIDEO: Braća mješanci pronašli su trajni dom "pod stare dane"

Priče o nesebičnim ljudima koji su preuzeli brigu za često zlostavljane, izgladnjele i tužne pse, lijepa su promjena u moru loših vijesti. Oni zaista služe kao primjer koji bi, svi oni koji su u mogućnosti, trebali slijediti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang