Obavijesti

Video

Komentari 14

Strašan prizor! Na obali zatekli 200 nasukanih jadnih dupina...

Strašan prizor! Na obali zatekli 200 nasukanih jadnih dupina...

Stanovnici i turisti otoka Boa Vista u utorak su zatekli dvjestotinjak nasukanih dupina koje su uzaludno pokušavali vratiti u ocean. Vlasti su zakopale njih čak 136

Gotovo 200 dupina se prošlog tjedna nasukalo na Cape Verde otočju u zapadnoj Africi, izvijestili su lokalni mediji. Vlasti su u pomoć pozvale španjolske stručnjake kako bi otkrili razlog nasukavanja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Stanovnici i turisti na plaži Boa Vista su u utorak zatekli nasukane dupine koje su pokušali vratiti u ocean. Unatoč naporima, dupini su se vraćali na obalu, a vlasti su naposljetku zakopale njih 136. Stručnjaci vjeruju da ostali, zbog traume, u moru neće dugo poživjeti.

Volonteri ekološkog društva BIOS Cape Verde na svom su Facebook profilu objavili da su uzeli uzorke 50 dupina, a njih četiri su zamrznuli. Očekuje se i dolazak veterinara sa sveučilišta Las Palmas s Kanarskih otoka koji će pomoću uzoraka pokušati razriješiti misterij nasukanih dupina.

Aktivisti upozoravaju na važnost zaštite divljih životinja u Atlantskom oceanu. Ovo nije prvi slučaj masovnog nasukavanja. Ranije ove godine nasukalo ih se čak tisuću i sto na obali Francuske. Mnogi su bili zatočeni u ribarskim mrežama, a nekolicini su bile odrezane peraje.