Obavijesti

Video

Komentari 99

Strava u Lici: Ušla je u sobu i djevojčicu ubila dok je spavala

Nakon ispitivanja zbog sumnje da je u utorak na obiteljskom ranču kraj Lovinca u Lici ubila sestričnu Saru, Ivanu su policajci odveli na saslušanje kod istražnog suca koji joj je odredio pritvor

VIDEO

Teška koraka, polako i s grčem na licu ušla je Ivana Čude (27) u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu dok su je pridržavala dva policajca.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:58

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu zbog sumnje da je u utorak ujutro na obiteljskom ranču Mala Mila u Žuljinama kraj Lovinca u Lici ubila 14-godišnju sestričnu Saru Čirjak iz Zadra, Ivanu su policajci odveli na saslušanje kod dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu. On joj je odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi mogla utjecati na svjedoke te zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osobite teške okolnosti su činjenica da je ubijena dijete od tek 14 godina na početku života te da je usmrćena dok je ležala na krevetu - rekao je istražni sudac Ivan Perković. Na pitanje novinara je li točno da je djevojčica ubijena na spavanju, sudac je samo slegnuo ramenima i ponovio da je ubijena dok je bila u ležećem položaju.

- Riječ je o kaznenom djelu za koji je predviđena kazna dugotrajnog zatvora od najmanje deset godina i radi neometanog odvijanja kaznenog postupka prihvaćeni su prijedlozi za njezino zadržavanje - objasnio je sudac. Ivana je na sudu rekla da ne vidi razlog zašto bi je zadržali u pritvoru.

Moja se klijentica branila šutnjom, nije htjela davati iskaz. Postoji sumnja da bi se nad njome trebalo provesti psihijatrijsko vještačenje, rekla je Vlasta Jurašin, njezina braniteljica po službenoj dužnosti.

Tužiteljstvo u Karlovcu Ivanu Čude tereti da je u utorak oko 7 sati u obiteljskoj kući u općini Lovinac s ciljem da usmrti Saru (14) ušla u njezinu spavaću sobu u potkrovlju. Tamo joj je, točno neutvrđenim oštrim predmetom, zadala dvije ubodne rane u prsni koš i nanijela joj teške ozljede od kojih je maloljetnica preminula.

Ležala izbodena kraj kreveta

Djevojčicu su ukućani našli u krvi, izbodenu pokraj svoga kreveta i odmah pozvali Hitnu pomoć. Djelatnici Hitne pomoći do ranča su se probijali po makadamskoj cesti. Kako nisu mogli pronaći put do imanja, iz Žuljina su im krenuli ususret s ranjenom djevojčicom.

Kad ju je preuzela ekipa Hitne pomoći, djevojčica je bila bez svijesti, ali je još davala znakove života. Putem do gospićke bolnice, gdje ih je na kirurgiji čekao spreman dežurni tim, djevojčica je podlegla ozljedama. Iako su je više puta pokušavali reanimirati, nisu je uspjeli spasiti.

Policija je odmah nakon dojave uhitila osmero članova Ivanine obitelji kako bi doznali što se dogodilo kobnog jutra u njihovoj kući. Odmah im je upalo u oči što tamo nije bilo starije kćeri vlasnika imanja, Ivane Čude. Ona je nakon ranjavanja nestala s imanja te se 24 sata kasnije pojavila u rodnom Zatonu Obrovačkom. Kako istražitelji nisu pronašli oružje na mjestu događaja, sumnjaju da ga je Ivana ponijela sa sobom i odbacila negdje putem. Jučer nisu željeli otkriti jesu li ga našli tijekom opsežne pretrage imanja.

Poznanici obitelji Čude kažu kako su oduvijek bili dosta povučeni. Ivana je studirala veterinu u Zagrebu, no fakultet nije završila. Navodno je i ranije imala nekih psihičkih problema.

Otac zanijemio od bola

Otac Sare Čirjak potpuno je zanijemio od boli i ne može razgovarati ni s kim, a majka leži onemoćala i bolno jeca. Sarin brat je bio jako blizak s ubijenom sestrom, ali drži se hrabro. Njihove susjede ubojstvo je šokiralo.

- U cijeloj ulici Čirjakovi su najvrednija obitelj. Stalno su u pokretu, stalno nešto rade i odlaze na taj velebitski ranč. Ako su kući, čeprkaju po vrtu. Pa pogledajte im samo to zelenilo ispred kuće. Uvijek su bili skladna familija puna ljubavi, a Sara je dražesna i mila djevojčica duge kose, baš kao Pocachontas. Viđali smo nju i brata na biciklima po ulici i stvarno su pristojni i dragi ljudi, ne mogu vjerovati što im se dogodilo - rekli su nam susjedi obitelji Čirjak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković