Obavijesti

Video

Komentari 0

Svjetlosni spektakl u Karlovcu: Počela Filmska revija i Festival

Svjetlosni spektakl u Karlovcu: Počela Filmska revija i Festival
6

Svjetlosnim spektaklom otvorena 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival. U iduća četiri dana u Karlovcu nas očekuje pravi filmski maraton. 73 filma su u konkurenciji za Festivalske i Revijske nagrade

VIDEO

U iduća četiri dana u Karlovcu nas očekuje pravi filmski maraton. 73 filma su u konkurenciji za Festivalske i Revijske nagrade. Nezaboravnim svjetlosnim spektaklom projekcija na vodenom zidu, otvorena je 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival - međunarodne manifestacije posvećene srednjoškolskom filmu. Iduća četiri dana sve će biti u znaku srednjoškolskih filmaša, a organizatori Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac ponovno su se potrudili da festivalski gosti, kojih je ove godine čak 180, zajedno s publikom, pogledaju 73 filma koji su u konkurenciji za nagrade Revije i Festivala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

07:00

Koordinatorica Revije i Festivala Marija Ratković Vidaković naglasila je kako joj je drago da Revija i Festival slave svoju desetu godišnjicu održavanja upravo u Karlovcu. "Kada pogledam unatrag, ponosna sam na sve što smo ostvarili, a sada trebamo razmisliti koje ćemo si ciljeve postaviti u idućih deset godina. Mladim filmašima želim da kreiraju nove filmove, razmišljaju i uče o filmu i da se odlično zabave', rekla je Marija Ratković Vidaković."

Program je vodio poznati voditelj i imitator Luka Bulić.

-Volim kad se nešto događa za mlade i super mi je da se mladi bave filmom. Ja sam na pragu da ne budem više mlad i zato bi mladim filmašima poručio da se drže svojih uvjerenja, da budu umjetnici i da ostvare svoje snove, rekao je Luka Bulić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

07:00

Po svemu sudeći žiriju neće biti lako. A Veliki žiri čine filmašica i producentica iz Odjela za kulturu regije Halland u Švedskoj, Anna Erikkson, samostalni filmski autor i suradnik Britanskog filmskog instituta, Marc Price te redatelj, koji je završio filmsku akademiju sa svega 17 godina, Joe Stephenson.

-Nema tajne kako sam završio Akademiju. Jednostavno sam radio filmove iz srca i to je, kako ja vidim, najvažnije, rekao je Joe Stephenson.

Uz ceremoniju otvaranja održala se i karlovačka premijera filma „Žena zmaj“ Ivane Sansević. Film je ponudio inspirativnu priču o pronalaženju i otkrivanju i to je priča o svima nama koji često zaboravljamo koliko vrijedimo i koliko možemo. Jedna od junakinja je i nekadašnja volonterka Revije i Festivala – karlovčanka Magdalena.

Zabava se nastavila nakon otvorenja uz glazbeni program grupe 4head. Filmska revija mladeži festival je filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina. Revija (zajedno s međunarodnom inačicom – Four River Film Festivalom) s 594 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, 4000 gledatelja i 180 međunarodnih gostiju Revija i Festival su već tradicionalno hit destinacija za srednjoškolski film.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno