Obavijesti

Video

Komentari 57

Tamburaši iz Karlovca: 'Cure nam bacaju grudnjake i gaćice'

Tamburaši iz Karlovca: 'Cure nam bacaju grudnjake i gaćice'
10

Ako ste do sad živjeli u uvjerenju da je bacanje ženskog donjeg rublja normalna pojava samo na koncertima domaćih i stranih zvijezda, ovi momci će vas razuvijeriti

VIDEO

Oni su Tamburaški sastav „Boemi“, najmlađi i jedni od najtraženijih sastava s područja Karlovačke županije koji se može pohvaliti i mnoštvom obožavateljica.

POGLEDAJTE VIDEO: Gađaju nas grudnjacima

Pokretanje videa...

24sata Video 02:40

 

Mladost, entuzijazam i ljubav prema tamburi pun su pogodak kada ova sedmorica umiješaju svoje prste: Alen Blažević, Tomislav Pogačić, Pavao Legek, Valentino Pogačić, Matija Puljar, Nikola Medved i Ivica Dubravčić.

 

Da im mladosti ne nedostaje, govori podatak da najmlađi član ima tek 19, a najstariji svega 23 godine. A uz mladost svakako se veže svježina koju unose u svoj repertoar izvodeći i one pjesme koje inače nisu namijenjene tamburama.
„Tambure nam pružaju nešto što nam ni jedan drugi instrument ne može pružiti, toplinu i ljubav. A možemo odsvirati što god svira električna gitara, klavir ili bilo koji drugi instrument“, objašnjava najmlađi Alen.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Iznenadili smo i Predsjednicu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:29

Još jedan od razloga zašto ih se naziva najtraženijima u Karlovačkoj županiji, a i šire, krije se u njihovoj prvoj pjesmi koja nosi naziv „Nemoj biti tužna“. Priznaju kako se u stihovima pronašao svaki od njih te ponosno ističu svog člana Nikolu Medveda, mladog virtuoza na harmonici, koji potpisuje aranžman pjesme za koju je snimljen i spot.

 

Obožavateljica imaju na pretek i otkrivaju kako one zahuktavaju situaciju na 'svirkama' koje budu i nelagodne kada nastupaju pod budnim okom svojih djevojaka. „Nekad baš i nije ugodno kad te obožavateljica želi poljubiti, a na istu 'svirku' dođe i djevojka“, rekao je Alen. No one ne staju na poljupcima. Iskreno i bez zadrške priznaje da im na pozornicu dolijeće žensko donje rublje. „Gađaju nas grudnjacima, a i gaćicama! Srećom, bile su čiste tog puta“, zadovoljno će on, a dodaje i kako mu je zanimljiv prizor vidjeti vlastitu djevojku u toj situaciji.

 

POGLEDAJTE VIDEO: 'Svirali smo za lovca koji nas je skoro upucao'

Pokretanje videa...

24sata Video 00:28

Veselo društvo proživjelo je mnoge pustolovine, čak i one opasne po život. Ipak, radije se prisjećaju trenutaka kojima se može pošteno nasmijati. „Svirali smo na svadbi za koju smo se lijepo dotjerali. Vozili smo se u kočiji koju su vukla dva prekrasna lipicanca. Jedan od njih imao je probavnih smetnji pa je kolegu, koji se vozio s kočijašem, cijelog lijepo 'uneredio'. Usprkos tome, on je nastavio svirati nakon što se malo oprao“, nasmiješeno govori Alen dodajući kako nema toga što ne mogu pretrpjeti.

 

Kao sastav, i oni su pored brojnih građana iskazali solidarnost organiziravši humanitarnu akciju pod nazivom „Nek' zvone tambure za Gunju“ za pomoć stradalima od poplave u istoimenom mjestu. Pozvali su karlovačke sastave koji su zajedno s njima zasvirali na Promenadi ne bi li prikupili sredstva za pomoć.  Ove su godine imali čast i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović počastiti pokojim taktom prilikom njenog posjeta Karlovcu.

 

Kažu kako svoj posao ne bi mijenjali ni za što. „Puno smo lijepih trenutaka proživjeli zajedno, stoga ne možemo zamisliti život jedni bez drugih. Ne postoji dan kad se ne čujemo i ne nasmijemo. Toliko smo se jedni drugima podvukli pod kožu da slobodno mogu reći da smo jedna velika, luda i otkačena obitelj“, zaključuje Alen. Poznata narodna izreka kaže – koliko para, toliko muzike. Boemi muziciraju i nekoliko puta tjedno pa sukladno tome ima i para, čak i do 1500 kuna po osobi. Kažu da s njima nestaju problemi, a dok je tamburaša njihovog kalibra, bit će i fešti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno