Obavijesti

Video

Komentari 70

Ubio je psihijatra na Rabu pa se raznio zbog svojih mačaka?

Šokantni novi detalji ubojstva i samoubojstva na Rabu. Nakon što su s ubojicom psihijatra Srđanom pregovarali satima on se raznio bombom. Njegova sestra kaže kako je izgubio posao i prekinuo sa ženom

VIDEO

Posljednji put smo se čuli u 18.30 sati. Rekao mi je da će se raznijeti bombom i gdje će to učiniti kako bi šteta na apartmanu bila što manja. Molili smo ga da to ne čini, kazala nam je Loreta Podner-Smojver, sestra Srđana Smojvera (48).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:18

Smojver je u nedjelju oko 9.35 sati u Barbatu na Rabu nakon kraće svađe ispalio dva hica u susjeda, uglednog psihijatra rapske bolnice Sinišu Rakića (51). Njegova supruga Vesna (54) spasila se skokom s prvoga kata. Iako su je prevezli u riječku bolnicu s teškim ozljedama, nije u životnoj opasnosti. Policajci koji su došli nakon dojave na mjestu događaja su zatekli Smojvera, kraj kojeg je na tlu nepomično ležao Rakić. Zapucao je i prema policajcima te pobjegao natrag u svoj apartman u prizemlju te se, naoružan pištoljem, automatskom puškom i bombom, zabarikadirao unutra.

- Prvu poruku poslao mi je putem Vibera u 9.43. Napisao mi je: ‘Pobrini mi se za mačke’. Te njegove mačke bile su mu sve u životu - kazala je Loreta, koja je s pregovaračem specijalne policije satima pokušavala brata Srđana nagovoriti da se mirno preda.

- Iz razgovora koji smo jučer vodili znala sam što će učiniti. I policajcima sam rekla da se neće mirno predati. Žao mi je zbog tragedije koja se dogodila. Dvije obitelji zavijene su u crno - govorila je teška srca. Upitana što se moralo dogoditi Srđanu da počini takav strašan čin, odgovorila je da mu se “dogodila tragedija života”. Srđan je, prije nešto više od godine dana, u travnju prošle godine, izgubio posao.

- Talijanska tvrtka za koju je radio na platformi u Egiptu je propala, a novi posao nije mogao dobiti jer nije mogao dobiti potvrdu o nekažnjavanju - objasnila je. Naime, Smojvera je Rakić prošle godine kazneno prijavio policiji zbog prijetnji te on nije mogao dobiti potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

- Ubrzo nakon što je izgubio posao, izgubio je i ženu. Brak bi trebao biti u dobru i zlu, čini se da je njegov bio samo u dobru. Ona je otišla i ostavila njemu dugove. Negdje u to vrijeme ga je prijavila policiji zbog nasilja, pa je moj brat ispao zlostavljač i obiteljski nasilnik - kaže Loreta, koja je ostala bez jedinog brata.

Kaže da njihova majka Marija nije bila prisutna tijekom pregovora jer je riječ o bolesnoj ženi (77), koja živi u Rijeci i kojoj je potrebna skrb. Dodaje i da nije istina kako je njezin brat imao dijagnozu zbog koje se liječio na psihijatriji.

- Bio je dragovoljac Domovinskog rata s gotovo 500 dana ratišta na prvoj liniji. Prošao je bojišta po cijeloj Hrvatskoj i Lici. Prije oko godinu dana, nakon što se rastao sa ženom, došao je živjeti na Rab. Skupljao je te mačke po Rabu, mislim da ih je imao šest ili sedam. Sad ću ih ja preuzeti, kao što sam mu obećala - ispričala nam je. Žali što policija, nakon prve prijave, nije pretražila bratov apartman. Da su to učinili, pronašli bi oružje i možda spriječili tragediju. Navodno se sa susjedima svađao zbog svojih mačaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno