Obavijesti

Video

Komentari 5

YouTube zvijezda objasnila što je 'Metaverse': 'Živjet ćemo kao u videoigrama?'

YouTube zvijezda objasnila što je 'Metaverse': 'Živjet ćemo kao u videoigrama?'
1

Mark Zuckerberg je nedavno objavio da se njegova kompanija Facebook odsad zove Meta, no to ne znači da Facebook nestaje. Najveća društvena mreža, kao i druge njihove aplikacije, WhatsApp, Instagram i Messenger i proizvodi će i dalje biti pod svojim imenom.

VIDEO

JoomBoosovac Sven Kranželić u novom videu na JoomBoos YouTube kanalu približio je pratiteljima Zuckerbergovu novu viziju društvenih mreža i interneta. Iznenađen najavljenom tehnologijom, objasnio je sve njezine mogućnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz Facebooka su to opisali kao spoj virtualne i proširene stvarnosti i drugih tehnologija koje bi nam trebale omogućiti da stvaramo i istražujemo s drugim ljudima koji nisu u istom fizičkom prostoru kao i mi. Jednostavnije, da zamislimo internet kao 3D okruženje u koje možemo zakoračiti, a ne samo kao ekran računala ili mobitela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nama danas internet predstavlja ekran mobitela ili računala, no u budućnosti ćemo internet koristiti virtualnim naočalama. Pomoću njih ćemo zakoračiti u 3D prostor, odnosno 'Metaverse', pojasnio je Sven.

- Za razliku od dosadašnjih VR naočala koje koristimo za igru, ove bismo mogli koristiti za posao, školu, kino, kupovinu ili druženje, dodao je.

Sven je objasnio na jednostavnom primjeru kako bi odlazak na koncert u budućnosti trebao izgledati:

- Evo ovako, jedan moj pratitelj iz Srbije je veliki fan Billie Eilish, ja sam isto njezin fan. Mi bismo voljeli zajedno ići na koncert, ali fizički to ne možemo. U 'Metaversu' se postoji njezin virtualni koncert i mi ondje možemo zajedno otići, objasnio je.

Svenu se na početku vijest nije sviđala

- Priznat ću da mi se to na prvu činilo kao 'joj taj Mark, što priča?', no onda sam se sjetio da smo prije par godina svi imali mobitele na tipke. Da mi je netko tada rekao da ću za par godina imati mobitel na dodir s tri kamere i da ću moći razgovarati na videopoziv, ne bih mu vjerovao, rekao je youtuber.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković