Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Živjeli u zatočeništvu: Vlasnica u 30 kvadrata držala 20 pasa

Oni su socijalni slučaj, rekla nam je stanarka s drugog kata zgrade POS stanova u pulskoj Divkovićevoj ulici u naselju Šijana. U srijedu je izvučeno 20 pasa koji su u totalnom šoku, izbezumljenog pogleda...

Foto: Dijana Marić/24sata/Facebook

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Godinama smo trpjeli smrad u zgradi jer je gospođa, koja živi sa sinom u samo 30-tak kvadrata, držala 20 pasa! Nitko od nas nije znao koliko ih ima dok nije inspekcija uzela životinje. Ti jadni psi nikada nisu izlazili vani, sve su obavljali u kući i živjeli u zatočeništvu, a lavež i zavijanje smo slušali konstantno. Upozoravali smo institucije na ovaj problem i do sad nitko nije reagirao. Oni su socijalni slučaj, rekla nam je stanarka s drugog kata zgrade POS stanova u pulskoj Divkovićevoj ulici u naselju Šijana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kaže da je vlasnicu pasa znala viđati ispred zgrade ali ne sa psima. U srijedu je po nalogu veterinarske inspekcije izvučeno 20 pasa koji su u totalnom šoku, izbezumljenog pogleda i nenaviknuti na druge ljude i kontakt. Boje se, cvile i drhte, jer ne znaju što se događa.

Neki su doznajemo, od straha prilikom izlaska iz stana pali u nesvijest, a četiri psa su se morala sedirati jer su bili u stanju jakog šoka i skakali od straha i lajali na inspekciju.

Šokantni video koji su snimili volonteri udruge za zaštitu životinja Snoopy prikazuje stanje prestrašenih životinja koje od straha glavu drže okrenutu zidu te sklupčani leže u kutu. Psi su se razmnožavali međusobno, a od 20 pasa, osam ih je štenaca koji su na promatranju, dok je ostatak odraslih životinja preuzela Udruga Snoopy.

- Primili smo odrasle pse i s njima sada radimo na socijalizaciji i oporavku. Oni jedu, polako im prilazimo, ali su još uvijek su jako uplašeni . kazali su volonteri udruge.

Tedi Radolović iz pulske veterinarske ambulante kazao je da su psi u međuvremenu čipirani i cijepljeni, a jedna je ženka nakon sterilizacije vraćena vlasnici.

- Što se uhranjenosti tiče, ona je primjerena. Ali, psi su prestrašeni i nesocijalizirani te pod šokom. Kada smo došli po pse, vlasnica i sin nisu dali da uđemo u stan, već su sami izveli pse ispred stana. Nismo uspjeli vidjeti uvjete u kojima su životinje živjele, kao niti uvjete u stanu. Psi su strašno lajali, cvilili, skakali, i nisu se dali maknuti pa smo četiri psa nakratko uspavali. Štenci su stari oko 2 mjeseca i nakon određenog vremena mogu ići na čuvanje ili udomljavanje. Predivni su. Odrasli psi su težine od 8 do 15 kilograma - rekao je veterinar. 

Message