Obavijesti

Vina Laguna okićena s čak 9 zlatnih medalja na Vinistri 2014

Vina Laguna okićena s čak 9 zlatnih medalja na Vinistri 2014
2

Na 21. Međunarodnoj izložbi vina i vinarske opreme opreme Vinistra 2014., koja je održana u Poreču, Vina Laguna porečke Agrolagune osvojila su čak 9 zlatnih medalja.

Ove subote, u srcu vinograda u Funtani, održana je promocija nagrađenih vina Vina  Laguna na ovogodišnjoj Vinistri.  

U iznimnoj konkurenciji, najsjajnija odličja od uglednih vinskih stručnjaka i ocjenjivača dobila su vina branda Vina Laguna i to redom: Vina Laguna Malvazija 2013., Vina Laguna Festigia Malvazija 2012., Vina Laguna Festigia Malvazija 2013., Vina Laguna Festigia Castello 2011., Vina Laguna Festigia Castello 2012., Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2010., Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2011., Vina Laguna Festigia Merlot 2010.  

Vina Laguna Teran 2013. je osvojio zlatnu medalju za najbolji mladi teran kao autohtone sorte Istre. Također, ovo vino nagrađeno je i prestižnom titulom Šampion Vinistre.  

Goran Kramarić, predsjednik Uprave Agrolagune istaknuo je: „Nagrade i priznanja za vina Vina Laguna na „domaćem terenu“ koja iz godine u godinu osvajamo posebno nas vesele, a svakako su i dodatan poticaj za daljnji rad i unapređenje kvalitete. Ipak, s obzirom na potencijal domaćeg vinarstva, smatramo da je sada nužno otvoriti prostore i priliku za promociju i uspjeh brojnim mladim vinarima. Stoga smo u Agrolaguni odlučili da je ovo zadnja godina da se vina Vina Laguna natječu na Vinistri.“  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vina Laguna Festigia Malvazija 2013. dobitnik je i oznake „IQ“. Oznaka “Istarska kvaliteta” za vino Malvazija istarska prvenstveno je namijenjena označavanju vina visoke kvalitete koja su proizvedena od grožđa sorte Malvazija istarska, kao i poticanju razvoja proizvodnje tog autohtonog vina, podizanju razine njegove kvalitete i proizvodnih tehnologija, te promociji i prodaji Malvazije istarske na domaćem i svjetskom tržištu. Znak “IQ” omogućuje potrošaču da prepozna one istarske malvazije čija je kvaliteta viša od kvalitete koju propisuje zakon za kvalitetna  vina sa zemljopisnim porijeklom, te viša od one koju kupac uobičajeno zahtijeva i  očekuje.  

Brojna zlatna odličja za vina Vina Laguna na ovogodišnjoj Vinistri, kao i prestižne međunarodne nagrade koje ova vina iz godine u godinu osvajaju, dokaz su izvrsnosti i kvalitete ovih vina. Lakoća postojanja u Istri - misao je vodilja i poruka priče o brandu Vina Laguna. Upravo su Vina Laguna, vina prožeta lakoćom i svježinom umjerene istarske klime te uravnotežena modernim načinom proizvodnje vina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.