Obavijesti

Zaljubite se u vožnju - odaberite Toyota hibrid

Zaljubite se u vožnju - odaberite Toyota hibrid
4

Ukoliko planirate kupnju novoga automobila, svakako razmotrite odabir Toyota hibrida, jer se hibrid višestruko isplati. Saznajte zbog čega je hibridni automobil poseban?

Toyota hibrid kombinira električni i benzinski pogon, tako da koristi oba, ponekad i istovremeno. Toyota hibrid se puni gorivom ili energijom kočenja, te nije potrebno punjenje na električnu utičnicu (osim Plug-in verzije).

Zbog čega je hibrid bolji ekološki izbor automobila?

Hibridna vozila omogućuju nisku potrošnju goriva, imaju mogućnosti rada ''na struju'' pri čemu su gotovo bešumni, te niske emisije CO2. Toyota je izračunala da je u periodu 1997.-2014. godine odabirom hibrida, a ne sličnog benzinskog automobila, u svijetu izbjegnuta emisija 41 milijuna tona CO2. Vjeruje se da je upravo Co2 glavni uzrok globalnog zatopljenja.

Jesu li Toyota hibridi skupi?

Cijene Toyota hibrida su u rangu konvencionalnih automobila. Zahvaljujući mogućnosti ostvarenja 30.000 – 50.000 kn poticaja od Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša, hibridi su danas dostupni od 90.900 kn (koliko iznosi cijena Yaris hibrida, s uključenom subvencijom).

Ostali hibridni modeli u ponudi u Hrvatskim Toyota salonima su: Auris, Auris Touring Sports, Prius, Prius+  te Prius Plug-in, i njihove cijene s uključenim poticajima usko konkuriraju benzinskim i dizel vozilima.

Jesu li Toyota hibridi pouzdani?

Tijekom posljednjih 17 godina u svijetu je prodano više od 6 milijuna hibridnih vozila. Ova vozila dugi niz godina pobjeđuju u istraživanjima pouzdanosti (najmanji broj kvarova prema istraživanjima  JD POWER ili njemačkog TÜV izvještaja). Jamstvo na hibridna vozila u Hrvatskoj je 5 godina - bez ograničenja kilometraže, nakon čega slijedi mogućnost produženog jamstva na hibridne baterije do 10 godina.

Koje su najveće prednosti hibrida?

Hibridna vozila omogućuju užitak uz napredne tehnologije i vrhunske sigurnosne standarde, okolišu doprinose niskom emisijom štetnih plinova, a svojim vlasnicima uštede godišnje više od 20% troškova posjedovanja, zbog niske potrošnje goriva (potrošnja Yaris HSD 3,5 l/100 kn) jeftinijeg osiguranja i servisa, te jeftinijeg parkiranja (u Zagrebu).

Ukoliko vas nismo uvjerili da je Toyota hibrid najbolji izbor, posjetite www.toyotahibrid.hr ili Toyota salone! Testirajte hibrid i uvjerite se u brojne prednosti i pogodnosti kojima će vas osvojiti.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja