U novom broju magazina za uživanje jednu od glavnih uloga igra mirisni češnjak koji ovisno o ukusu može dominirati jelom ili pružiti suptilnu aromu. Nekoliko češnjeva svako će jelo učiniti zdravijim. Stoga spojite ugodno i korisno te isprobajte domaći kruh punjen začinskim biljem, rolice ili čvoriće s češnjakom koji osvajaju mekim tijestom i slasnim nadjevom. Ljubitelji konkretnijih, mesnih jela mogu izabrati između hrskave ili piletine s češnjakom i limetom ili sočne svinjetine iz pećnice.
Jesenska fešta nije potpuna bez neodoljivog "šumskog mesa". Vrganji, bukovače, lisičarke, sunčanice ili nešto egzotičnije shiitake osvajaju brojnim mogućnostima koje nude u kuhinji. Za predjelo pripremite gustu i kremastu juhu od gljiva sa slaninom i poprženim kockicama kruha ili klobuke punjene sirom i pršutom, a ovisno o tome koliko vam se žuri - za glavno jelo možete poslužiti brzinske pohane gljive punjene kremastim sirom ili gurmanske lazanje. Gljive se odlično nadopunjuju s lisnatim tijestom u proljetnim rolicama te azijskim jelima koja uključuju nezaobilazni soja umak.
Uživate li u tortama i kolačima obavezno zavirite u tvornicu trikova u kojoj otkrivamo male tajne savršenih deserata. Ako je svjež, kvasac neće potonuti na dno čaše s vodom, a ako niste u mogućnosti nabaviti domaća jaja koja daju prekrasnu boju biskvitu - zamijenit će ih malo pudinga od vanilije. Tu su i zrnca mudrosti za pripremu domaće jabukovače, savršeno kremaste juhe, kao i priča o dvojici kuhara koji su se našli u Londonu, daleko od rodnog Jeruzalema i krenuli u osvajanje zaljubljenika u slasna jela.
Poželite li podijeliti s nama obiteljske ili omiljene recepte pošaljite ih - a najslasnije nagrađujemo!