Obavijesti

Češnjak - začin bez kojeg se ne može

Češnjak - začin bez kojeg se ne može
5

I ove subote požurite na kioske kako ne bi propustili novi broj priloga Skuhatćute za samo 1,99 kn uz 24sata.

U novom broju magazina za uživanje jednu od glavnih uloga igra mirisni češnjak koji ovisno o ukusu može dominirati jelom ili pružiti suptilnu aromu. Nekoliko češnjeva svako će jelo učiniti zdravijim. Stoga spojite ugodno i korisno te isprobajte domaći kruh punjen začinskim biljem, rolice ili čvoriće s češnjakom koji osvajaju mekim tijestom i slasnim nadjevom. Ljubitelji konkretnijih, mesnih jela mogu izabrati između hrskave ili  piletine s češnjakom i limetom ili sočne svinjetine iz pećnice.

 Jesenska fešta nije potpuna bez neodoljivog "šumskog mesa". Vrganji, bukovače, lisičarke, sunčanice ili nešto egzotičnije shiitake osvajaju brojnim mogućnostima koje nude u kuhinji. Za predjelo pripremite gustu i kremastu juhu od gljiva sa slaninom i poprženim kockicama kruha ili klobuke punjene sirom i pršutom, a ovisno o tome koliko vam se žuri - za glavno jelo možete poslužiti brzinske pohane gljive punjene kremastim sirom ili gurmanske lazanje. Gljive se odlično nadopunjuju s lisnatim tijestom u proljetnim rolicama te azijskim jelima koja uključuju nezaobilazni soja umak. 

Uživate li u tortama i kolačima obavezno zavirite u tvornicu trikova u kojoj otkrivamo male tajne savršenih deserata. Ako je svjež, kvasac neće potonuti na dno čaše s vodom, a ako niste u mogućnosti nabaviti domaća jaja koja daju prekrasnu boju biskvitu - zamijenit će ih malo pudinga od vanilije. Tu su i zrnca mudrosti za pripremu domaće jabukovače, savršeno kremaste juhe, kao i priča o dvojici kuhara koji su se našli u Londonu, daleko od rodnog Jeruzalema i krenuli u osvajanje zaljubljenika u slasna jela. 

Poželite li podijeliti s nama obiteljske ili  omiljene recepte pošaljite ih -  a najslasnije nagrađujemo!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao