To je to što me zanima!

Anđeo spasio kokoši od klanja i 'sredio' im veste

Jo Eglen nije više mogla gledati jadne kokoši koje odvoze na klanje. Osnovala je centar za pomoć kokošima, udomila njih 5750 te im nabavila veste
Vidi originalni članak

Gotovo 6000 kokoši imaju anđela u ljudskom obliku. Jo Eglen, 29-godišnja učiteljica, zajedno s volonterom Davidom Dayom osnovala je centar za pomoć kokošima u Norwichu. Jedan od lokalnih farmera velikodušno joj je ponudio zemlju. Udomila je čak 5750 kokoši koje su farmeri odbacili. Britanka im je ponudila dom, ali je zbog hladne zime bila zabrinuta za njihovo zdravlje. Potražila je pomoć od ljudi u nadi da će biti spremni štrikati male pulovere kako se kokoši ne bi smrzle. Odaziv je bio iznad očekivanja i Jo je sakupila čak 1500 pulovera u svim bojama.
- Nakon što sam posjetila farmu kokoši, vidjela sam kako žive i umiru. Odlučila sam da moram nešto poduzeti - rekla je Britanka.
Neke farme imaju i do 10.000 kokoši. Čim kokoši počnu loše nesti jaja, farmeri ih odbace ili pošalju u klaonicu. Kokoši su zbog stresa izgube perje. Jo tvrdi da, nakon što odu s farme, kokoši opet počnu kvalitetno nesti jaja, obučene u pulovere raznih boja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bernardaf 17.02.2009.

    Ništa neobično. Imala sam prilike biti u kontaktu sa mnogo nesilica i da bi netko rekao kako su kokoši glupe sad bi mu dala šamarčinu. nejerojatno su osjetljive, dobronamjerne i vrlo rado komuniciraju. Oduvijek sam rabila uzrečicu \"glup si ko kokoš\" ali više ne. Njhov red u ciklusu hranjenja, nošenja jaja i spavanja je besprijekoran i po njima se može lako mjeriti vrijeme. Na najmanji neočekivani događaj reagiraju vrlo bučno i kolektivno. Na vaš dolazak utihnu i čekaju da čuju lupanje lopatice za hranu, a dok je čuju graja kako vele \"ko u kokošinjcu\". Povremeno nekoliko izlazi na izviđanje, došeču, čekaju, čuju dolazak i polako se vračaju u svoje gnjezdo. Baš su preslatke i korisne

Komentiraj...
Vidi sve komentare