To je to što me zanima!

Autora kalendara polugolih mormona izbacili iz Crkve

Tvorca kalendara s polugolim misionarima izbacili su iz Mormonske crkve. Chad Hardy ne zamjera ništa Vijeću starješina zbog kazne koju je dobio
Vidi originalni članak

Amerikanac iz Las Vegasa Chad Hardy nije više mormon.
- Osjećam se kao da sam rekao svoju istinu. Ali, oni ipak smatraju da je kalendar neprimjeren i da ostavlja krivi dojam o Crkvi - rekao je poduzetnik nakon disciplinskog sastanka u Las Vegasu.
Kalendar "Muškarci na misiji" prodan je do sada na internetu u 10.000 primjeraka. Sastoji se od fotografija 12 misionara odjevenih u hlače, ali bez uobičajenih bijelih košulja. Neke od modela su pozvali na sastanak, ali su dobili blaže kazne. Chadu nije bila namjera naškoditi Crkvi koja ima 13 milijuna članova.
- Projektom sam želio izaći iz okvira stereotipa. Ne spada svatko u idealnu sliku i rekao sam Vijeću da to nije odraz cijele Crkve - prepričavao je saslušanje 31-godišnji Chad.
Razmišljao je da sam odstupi i izbjegne saslušanje, ali predomislio se iz poštovanja prema svojoj obitelji. On je šesta generacija mormona. Roditelji mu žive u državi Utah.
- Zaista mi je žao moje obitelji. Bit će im užasno žao. Ali, osjećam se slobodno i više se ne moram za ništa ispričavati - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare