To je to što me zanima!

Biolog ostao u blatu s krdom divljih voden konja

Biolog Brady Barr morao se nekako približiti krdu divljih nilskih konja. Na trenutak je pomislio da ima genijalnu ideju, no ispostavilo se da se prevario
Vidi originalni članak

Sjetio se kako je jedini način da izbliza proučava te divlje životinje da se nekako uvuče među njih. Sa svojim pomoćnicima uspio je napraviti kostim nilskog konja u prirodnoj veličini. Jedini problem bila je težina odijela. Naime, 90 kilograma težak kostim bio je pretežak blato u parku divljih životinja u Zambiji. Ubrzo je hodajući za krdom zapeo u blato i nije se uspio izvući. Svakim pokušajem upadao je sve dublje. Barr je zbog drugih voden konja koji su tumarali oko njega morao pozvati pomoć. Uskoro je došao lokalni čuvar parka stigao s napunjenom puškom, spremnom da opali ukoliko krdo krene prema njemu. Na sreću, životinje su odlučile da dva čovjeka nisu vrijedna truda te su se okrenule i odšetale u suprotnom smjeru.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • god of war 02.02.2008.

    taj bilog je munjen,udaren u galvu...samo da hoće neki napaljeni konjo doletit da ga ubode udstaraga,pa češ vidjet kako biolog spašava život da ga neubite konjina kita!

Komentiraj...
Vidi sve komentare