To je to što me zanima!

Blagoslov s neba, ali doslovno: Teksaški 'Top Gun velečasni'

Rimokatolički nadbiskup Gustavo Garcia-Siller (63) odlučio je na neobičan način dati blagoslov građanima San Antonia u Teksasu. Iz aviona je blagoslivljao, ali i najavio skoro otvaranje crkvi
Vidi originalni članak

To je ptica, to je avion, ma ne to je nadbiskup gore u zraku!

U malom žutom avionu on leti i blagoslivlja svoj puk.

Gustavo Garcia-Siller (63) odlučio je na poseban način blagosloviti grad San Antonio i svoje vjernike pa je sjeo u avion i s nebesa blagoslovio cijeli grad. Također, na taj način je najavio i skoro otvaranje crkvi i održavanje svetih misa.

Crkve se otvaraju 19. svibnja.

POGLEDAJTE VIDEO: Blagoslivljao vjernike s neba

Na sličan način, no ne baš s iz zraka nego vozeći se kroz svoje mjesto u kamionetu s otvorenom prikolicom blagoslivljao je za Cvjetnicu međimurski župnik Stjepan Šoštarić.

On se tako dosjetio načina na koji bi mogao ispuniti svoju duhovnu zadaću, a istovremeno poštovati mjere opreza borbe protiv koronavirusa.

Pogledajte video: Župnik iz Međimurja blagoslivljao iz auta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo je prošao kroz Belicu, a zatim je posjetio i obližnji Gardinovec.

 - Poželio sam sve ljude blagosloviti, a znam da ne mogu doći na misu. Pješice ne možeš to sve obaviti pa sam zamolio neke ljude i oni su mi omogućili prijevoz - kazao nam je tada svećenik. 
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Domoljub91 20.05.2020.

    I korona nije zaustavljena.. prema tome dokazao da molitva i blagoslov beskorisni.

  • 15.05.2020.

    On ce dati blagoslov? I ako postoji Bog, popovi I crkva nemaju veze s njim

  • 14.05.2020.

    Prije nego se prekrižite blagoslovljenom vodom u svojoj kuci ili u crkvi; prije nego sto blagoslovljenom vodom škropite djecu, ukucane ili bilo koju drugu osobu; prije nego blagoslovljenom vodom škropite životinje, stvari, zemlju, voćnjake, vinograde… uvijek recite: NEKA NAM OVA VODA BUDE SPOMEN KRISTOVA I NASEGA KRSTENJA I NOVOG ZIVOTA PO ZAKONU KRALJEVSTVA BOZJEGA! Ne treba nam svečenik iz aviona nego čisto srce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare