To je to što me zanima!

Bumerang se vratio nakon 25 godina na mjesto starta

Muškarac je ukrao bumerang iz muzeja dok je bio mlad i glup. Osjećao je grižnju savjesti i poslao ga je poštom zajedno s porukom objašnjenja i isprike
Vidi originalni članak

Bumerang se zaista uvijek vrača. Čak i nakon 25 godina. Vlasti u australskom Outbacku, iznenadile su se kad je bumerang stigao poštom. Zajedno s njim bila je i poruka. Amerikanac s grižnjom savjesti ukrao ga je iz muzeja u rudarskom gradiću Mount Isa. Grozno se osjećao zbog toga. Nije bio miran dok ga nije vratio.
- Ukrao sam ga 1983. godine kad sam bio mlad i glup. Nisam to smio napraviti. Žao mi je i šaljem ga nazad - piše u poruci.
Gradonačelnik Mount Ise, Ron McCullough, rekao je da je pokajnikovo ime Peter, ali da ne bi bilo u redu objaviti njegov puni identitet. Paket je stigao na lokaciju muzeja gdje je sada plantaža za proizvodnju papira i društveni centar. Oni su ga poslali u ured gradonačelnika. Odbio je reći vrijednost bumeranga. Ako pronađu osobu koja je bila vlasnik prije nego što je završio u muzeju, vratit će ga njemu. Tradicionalno su ih koristili Aboridžini kao oružje za lov. Klasični bumerang može letjeti 50-ak metara dok se ne vrati bacaču.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare