To je to što me zanima!

Dječak tuži australsku vladu jer ga nije dobro obrazovala

Mladi Stefan nije zadovoljan obrazovanjem koje je stekao tijekom osnovne škole pa tuži vladu jer nema osnovnu pismenost. Tuži ih iz zbog zarade koju će izgubiti
Vidi originalni članak

Stefan Benić (15) iz Melbournea tužit će Odjel za obrazovanje države Viktorije te australsku vladu jer ga nisu naučili pismenosti i računanju, piše ABC News. Njegovi odvjetnici su federalnom sudu rekli kako je Stefanova budućnost upitna te da je u nepovoljnom položaju jer 'ga nisu naučili najosnovnije stvari'. Dječak pati od poremećaja u govoru, koncentraciji i hiperaktivnosti. Problem je što ima i poremećaj u učenju, ali je njegov kvocijent inteligencije previsok da bi se školovao po posebnom programu. U srednju školu su ga primili iako vlada pismenošću 6-godišnjaka. Odvjetnici su rekli sudu kako vlada obećava obrazovanje 'svjetske klase', a njihov je klijent nepismen i ne zna računati. Osim tužbe za loše obrazovanje, Stefan tuži vladu i  za izgubljenu zaradu u budućnosti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dugine Boje 11.03.2011.

    Strasno je sto sve necu procitati, ljudska glupost daleko seze. Necu ulaziti u to kakvo je australsko skolstvo, ali sam djecak i njegovi roditelji su odgovorni za to jer mu je pismenost na razini 6-godisnjaka. Svi od skole i profesora ocekuju cuda, treba se s djetetom raditi kod kuce, poticati ga na ucenje i rad sto je ocito da je u ovom slucaju zakazalo. I sad mu je skola kriva. Ma molim vas. Mozda je dijete inteligentno, ali pise da ima problema u ucenju, s njime se trebalo dodatno raditi, a ne prepustii da skola sve ucini. Kuda ide ovaj svijet?

  • DOMOVINA_3 08.03.2011.

    Procitavs ovaj tekst o djecaku Stefanu Benic zelim ga podrzati kao i njegove roditelje, jer sam i sama majka djecaka koji je 12 godina i nisam zadovoljna s planom i skolskim programom obrazovanja djece u nizim razredima kao ni u srednjoj skoli, moj sin je kao sto sam navela je zavrsni razred i unazad 3 godine dodatno sam placala da nauci osnovne 4 operacije iz matematike, jer mi je nezamislivo da djeca neznaju sto je tablica mnozenja, djelenja i da zbrajaju i oduzimaju pomocu digitrona.placala sam mu i dodatne satove engleskog jezika i to u sklopu programa KUMON, za koji sam cula od prijateljice koja je vodila isto svog sina. Ti dodatni satovi matematike i engleskog su 2 dana u tjedni i znatni jeftinije instrukcije nego kad se placaju privatno. To je organizirano po skolama, ne svim, odredjeni centri u opcinama (area- ilikako se cita erija). Razumljiva mi je gorcina malog Stefana, ali vise njegovi roditelja, jer u ovih 10-ak godina kako smo isto u Melbournu, cesto put sam se hvatala za glavu kad sam dolazila podici sina iz skole ranije zbog odlaska na ljecnicke preglede i vidjela sta rade, odnosno nerade, s tom djecom. Zaboravila sam napomenuti da moj sin ima fizicke poteskoce, tj. u inv.kolicima je i hoda pomocu hodaljke i staka. Inace inteligentno djete ( zlocesti bi mogli komentarisati ZATO STO JE MOJE ), svi znamo da da mlad mozak brze, lakse i uspjesnije pamti i kupi informacije i da ga tad treba iskoristiti. Znam da je ovo uzalud pisati na nasim stranicama, ali mozda ce nekog dotaknuti kao sto je mene gore ovaj tekst o Stefanu. Nije samo upitno obrazovanje djece s posebnim potrebama, to je i u ostalim skolama, jer sam imala prilike vidjeti kod djece od prijateljice i iznenadila se da u sedmom razredu uce zbrajati desetice. Evo nadam se da ce ovo procitati Stefan i njegovi roditelji i samo da jos dodam da sam sina vodila i vodim svaku subotu u Hrvatsku skolu (isto 12-i razred) i da moj sin cita, pise i govori odlicno nas lijepi Hrvatski jezik.Pri odlascima familiji ili ako su neko od njih nas posjecivali nastojala sam donijeti knjiga da moze citati nase pisce i uciti nasu povjest.

  • herrFlicK_1 07.03.2011.

    stefan banic, ne uopce pa niej balkanac...hahaha kao i onaj nas u kanadi politicar sta je tuzio kantinu za skoro milju dolara jer je ostetio zub na maslini hahhaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare