To je to što me zanima!

Ekscentrični gradonačelnik prodaje kuće za jedan euro

Ekscentrični gradonačelnik talijanskoga grada Salemi odlučio se za neobičan potez kako bi oživio povijesnu jezgru svoga sicilijanskoga grada
Vidi originalni članak

Vittorio Sgarbi, gradonačelnik sicilijanskoga grada Salemi, nudi kuće po cijeni od samo jednog eura. Na taj način želi revitalizirati povijesno središte grada. Jedini problem potencijalnim kupcima moglo bi predstavljati to što sve kuće moraju biti renovirane. Većinu povijesne jezgre uništio je snažni potres davne 1968. godine. No to nije omelo potencijalne bogate kupce poput Massima Morattija.
- Očekujemo da će se u ovaj pothvat uključiti bogati ljudi sa smislom za biznis i povijesne građevine. Za cijenu od samo jednog eura kupci se moraju obvezati da će u roku od dvije godine u potpunosti renovirati kuću poštujući originalne karakteristike. Zadovoljni smo interesom pokazanim za projekt pa vjerujem da ćemo ubrzo oživiti naš grad - priča Sgarbi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dimitri_lukin 03.09.2008.

    Pa ima takvih i kod nas. Svojim frendovima prodaju gradska zemljista za bagatelu, i onda se ovi obogate preko noci. Izgrade nebodere i stambena naselja. To se ne zove revitalizacija, nego mafija.

  • Coco Chanel 03.09.2008.

    Svaka čast! E kad bi se našao takav koji i kod nas..

Komentiraj...
Vidi sve komentare