To je to što me zanima!

Eurostar huliganima želi privući Belgijce u Britaniju

Eurostar je krenuo s provokativnim reklamiranjem kako bi privukao što više Belgijaca u London. Reakcije su podijeljene
Vidi originalni članak

Plakati ismijavaju engleski način života ističući bivšeg premijera, ispijanje čaja i nogometne huligane. Na jednom plakatu prikazan je polugoli skins, koji ima naslikanu englesku zastavu na leđima, kako urinira u kinesku šalicu za čaj, prenosi Daily Mail. Drugi se vide tri osobe, koje sliče Tonyju Blairu, Johnu Majoru i Margaret Thatcher, kako u rukam drže balone s britanskom zastavom i veliku iglu. Na posteru piše: "Pažnja! London je iza ugla." U Eurostaru kažu kako su se namjeravali nježno narugati Englezima, predstavljajući ih kao naciju sa smislom za humor.
- Belgijci su slični Britancima. Vole kraljevsku raskoš, ali u isto vrijeme im se sviđa i zakon ceste - priča glasnogovornica Eurostara. Dodala je kako oni ne smatraju da je kampanja prenapadna, ali da takvu vrstu oglašavanja ipak ne bi koristili u Francuskoj. Kampanja se podudara s predstavljanjem superbrzog vlaka koji od St Pancrasa do Bruxellesa putuje sat i 51 minutu. Reklama je polčila različite reakcije putnika.
- Eurostarove kampanje su uvijek zanimljive i često ismijavaju Engleze - kaže Britanac Gawain Towler (40).
- Ne mislim da će ovo privući ljude u London. Ne vidi se da se reklamira Eurostar. Mislio sam da je reklama za pivo ili neki diuretik - priča Patrick Tyson-Cain (61). 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare