To je to što me zanima!

Gorilu od 83 kg vole kao kćer, uvijek spava s njima u krevetu

Francuzi Pierre i Eliane Thivillon uzeli su bebu gorile jer je majka nije htjela hraniti. Živi s njima kao da im je kćer. Imaju beskrajno povjerenje u životinju
Vidi originalni članak

Digit ima 13 godina i 83 kilograma. Mogla bi ubiti svoje 'roditelje' jačim zagrljajem, ali Pierre i Eliane Thivillon nimalo ne strahuju. Gorilu su odgojili u svom domu u Lyonu kao da im je kćer. Digit se po cijele dane vješa, kotrlja i igra po kući, ali navečer se uvuče u krevet mami i tati. Razmažena Digit nimalo se ne libi probuditi Pierrea usred noći ako je žedna da joj donese čašu vode. Nakon doručka, ova jedinstvena obitelj odlazi u šetnju, piše Daily Mail.

Pierre i Eliane Thivillon u braku su 43 godine. Nemaju djece. Posvetili su živote zaštiti životinja. Prije 39 godina otvorili su ZOO u St Martin La Plaine za loše tretirane životinje koje su spasili iz cirkusa, privatnih domova i drugih loše vođenih zooloških vrtova. Financiraju se prodajom ulaznica i donacijama. Danas imaju na tisuće životinja među kojima su majmuni, leopardi, tigrovi, lavovi i još osam gorila. 

Međutim, samo Digit ima specijalno mjesto u njihovim srcima i domu. Digit se rodila u njihovom ZOO-u, ali je majka Pamela nije htjela hraniti. Stariji mužjaci su je maltretirali pa ju je par uzeo k sebi. 

- Beskonačno joj vjerujem, a i ona ima nevjerojatno povjerenje u nas. Ako joj uđe trn u ruku, dođe k nama da joj ga izvadimo. Nikada nije pokazala agresiju. Jednostavno obožava biti s nama - objasnio je Pierre. Ipak, postoji problem, ne mogu Digit ostaviti samu niti je itko može pričuvati. To znači da Pierre i Eliane Thivillon 13 godina nisu bili na odmoru, u kinu, kazalištu ni na večeri.

- Digit je tužna ako je sama, a ni nama nije lako - dodao je Pierre. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • jejeje 10.07.2011.

    lijepo. samo, koliko vidim po slikama to su vec stariji ljudi. sta ce biti sa gorilom kad se oni vise ne budu mogli brinuti ni za sebe, ili kad dode vrijeme za staracki dom...trebali bi ju mozda pripremati za drugaciji nacin zivota

  • JunFan 10.07.2011.

    I seksualni život im je puno bolji!

  • MyaMikic 10.07.2011.

    ja imam psica(maltezera)i kao da mi je dite (normalno pas je)ali tako zavolis te zivotinjice opcenito:) ko ljudi su samo sto nepricaju-sve znaju sve-svaka cast sto su spasili malu sjatku gorilicu:)!!bravo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare