To je to što me zanima!

Koko, al ne iz Pariza: Papagaj kod Šibenika trusi po janjetini

Koko je žako, jedna od najinteligentnijih životinja s najvećom sposobnošću učenja, odnosno oponašanja i jedina je papiga koja može izgovarati smislene rečenice
Vidi originalni članak

Restoran Torcida u Donjem Polju kod Šibenika poznat je u cijeloj Dalmaciji zbog svoje pečenje janjetine. No, osim ukusne delicije, ono što daje šarm restoranu zasigurno je i papagaj Koko. 

Vlasnik ovog papagaja i restorana Torcida, Jere Šuperba, ispričao nam je kako dvogodišnji Koko voli provoditi svoje vrijeme s gostima najviše tijekom ljeta kada ga puste na terasu restorana. 

- Kada je ljeto onda je vani. Slobodan je pa se spusti do gostiju. Većina ga obožava, interesantan im je - rekao nam je vlasnik i otkrio da je Koko upravo uz goste gurmane otkrio i svoju gurmansku stranu. Naime, Koko je prvi put okusio janjetinu uz goste koji su mu dali da proba. Uživa jesti janjeći rep i papršnjak. 

Pitali smo vlasnika voli li Koko i drugu hranu. 

- Pa voli meso. I krumpire! - odgovorio nam je vlasnik. No, nije Koko izbirljiv. Tijekom hladnijeg vremena i zime, kada je prehladno da zabavlja goste pa boravi u kući, Koko je zadovoljan i običnom hranom za papige. 

Koko je žako, jedna od najinteligentnijih životinja s najvećom sposobnošću učenja, odnosno oponašanja, i jedina je vrsta papige koja može izgovarati smislene rečenice. 

Koko zasad u svom rječniku ima oko 30-ak riječi, kaže nam vlasnik, no još nije naučio reći - janjetina. Ma, sumnjamo da će mu dugo trebati! 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Pino52 14.10.2020.

    Hm nadju oni i u prirodi neko meso ali ipak se najvise hrane semenkama ,plodom uljane palme,travama raznim zelenilom tako da bolje manje janjetine...

  • Barbabrko 14.10.2020.

    Nedavaj meso toj papigi ona nesmi jesti meso jer nastavis li tako nece ti dugo goste zabavljat ja imam zakoa kuci i znam o cemu govorim

  • ponosna slavonija 13.10.2020.

    Uf najslavniji dio janjca, prečaga

Komentiraj...
Vidi sve komentare