To je to što me zanima!

Hobitski život odvjetnika: Iz ureda u rupu ispod zemlje

Prije pet godina odlučio je reći zbogom gradskom životu i preseliti 100 kilometara od Moskve. Danas se oslanja na vlastiti um i ljubimca, zeca Petrushku te živi mirno i povučeno...
Vidi originalni članak

Jurij Aleksejev živio je lagodnim životom u Moskvi, sve dok jednog dana nije odlučio zaokrenuti situaciju za 180 stupnjeva i početi živjeti kao - hobit. Napustio je život u gradu i stvorio dom u rupi ispod zemlje u obliku nastambe od gline, slame i drveta u kojoj živi sa svojim zecom Petrushkom.

Krov pokrivaju solarni paneli koji omogućuju struju, a za borbu protiv prokišnjavanja osmislio je izolaciju. Kao veliki ljubitelj knjiga, osmislio je i napravio knjižnicu s 4.500 knjiga u kojoj zainteresirani mogu razmjenjivati knjige, piše Euronews.

Aleksejev sebe opisuje kao beskućnika te smatra da je većina stanovnika ruske metropole u istoj situaciji, jer ne posjeduju vlastite domove, ali mogu iznajmiti stan, sobu ili kauč. Ovu veliku životnu promjenu objašnjava kao posljedicu prevelikog stresa s kojim se nije uspio nositi, a sad živi mirno, spontano i ne razmišlja intenzivno kao u odvjetničkom poslu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • umjereni pacifist 13.02.2017.

    eto kad školovan čovjek radi to što radi onda je on boem,živi ispred vremena,čuvar prirode i neznam što sve ne. sa druge strane,čovjeka kojeg život nije mazio nađemo u rupi rasčupane glave i razgovara sa zecom proglasimo klošarom, pijancem i pijancem. ljudsko licemjerje nema granica.

  • --- DAVOR --- 06.02.2017.

    Tisuće Hrvata bi tako napravilo jer su beskućnici il deložirani al nema dovoljno rupa a i tu bi im HDZ-SDP naplatili porez na jamu i opet bi došli na isto.

  • Filomena 05.02.2017.

    pasalo bi otići na godišnji, daleko od gradske vreve i stresova ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare