To je to što me zanima!

Hobotnica bila u bijegu pet dana pa zaslužila slobodu

Hobotnica je misteriozno nestala iz svog akvarija u Dunedinu na Novom Zelandu. Zaposlenik ga je vidio nakon pet dana kako bježi prema vratima
Vidi originalni članak

Hobotnica Sid misteriozno je nestala iz svog akvarija u Dunedinu na Novom Zelandu. Zaposlenik ga je vidio pet dana poslije kako bježi prema vratima. Vjerojatno se skrivao u cijevima koje pumpaju morsku vodu u akvarij. Bjegunca su vratili u akvarij. Bio je gladan, ali inače u redu. Matthew Crane misli kako je Sid "odslužio" svoje te da je zaslužio slobodu. Prije njega u istom akvariju živio je Harry. Zvali su ga Harry Houdini jer je, također, nestao. Međutim, našli su ga odmah na stepenicama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • grode 14.02.2009.

    Zanimljivo! Da su bar ovi naši novinarčići ovako iscrpni i opskrbljeni nekim drugim informacijama osim događajima oko Simonice i Antinog šlica.

  • Gatsby 14.02.2009.

    Evo malo zanimljivosti , hobotnica od 5 kg može proći kroz otvor promjera 2,5 cm. Istraživanja su pokazala da hobotnice imaju izuzetno razvijen mozak, pamte i umiju razmišljati. Njihova koža je ispunjena balončićima sa tintom kojom njihov savršeni mozak upravlja kao video procesor na vašem zaslonu. Njezina sposobnost mimikrije - prikrivanja je fascinantna. Nešto neviđeno u prirodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare