To je to što me zanima!

Hrvatska opet ima najbolji par lovačkog psa i lovca na svijetu!

Na Svjetskom prvenstvu u natjecanju lovačkih pasa i lovaca Sveti Hubert, održanom u Srbiji, u Nišu, Zoran Postić osvojio je titulu prvaka svijeta, dok je naša reprezentacija osvojila visoko drugo mjesto na tom natjecanju
Vidi originalni članak

Na Svjetskom prvenstvu u natjecanju lovačkih pasa i lovaca Sveti Hubert, održanom u Srbiji, u Nišu, Zoran Postić i njegov oštrodlaki njemački ptičar Daffy osvojili su titulu prvaka svijeta dok je naša reprezentacija osvojila visoko drugo mjesto, priopćili su iz Hrvatskog kinološko saveza. Sveti Hubert je naziv za kinološko-lovačku disciplinu u kojoj se psi kroz teren kreću i love sa svojim vodičem i ocjenjuju se na temelju njihovog međusobnog odnosa, odaziva psa, vještine gađanja i razumijevanja sigurnosti oružja, međusobnog razumijevanja psa i lovca te sposobnosti da love uz međusobno poštovanjem, temeljito i odgovorno. 
Hrvatska je u toj disciplini već godinama u svjetskom vrhu, 2008. je naslov svjetskog prvaka u Kupu Sveti Hubert osvojio Davor Gmižić, a reprezentacija Hrvatske bila je druga. U Grčkoj 2009. je reprezentacija u disciplini Sv. Huberta bila zlatna, a 2010. je Petra Musić u Slovačkoj u istoj disciplina bila viceprvakinja. U Danskoj su 2016. Elvis Gospić sa engleskim seterom Vudom od Ravnih kotara i Zoran Postić sa njemačkim oštrodlakim ptičarom Arisom osvojili naslov ekipnih svjetskih prvaka u natjecanju Sveti Hubert. U pojedinačnoj konkurenciji Postić je tada osvojo drugo, a Gospić treće mjesto.

Hrvatska je imala prvake svijeta i u radu pasa ptičara, Postić je i tu osvajao medalje, kao i ptičari iz njegova uzgoja s drugim našim lovkinjama i lovcima. 

Nikolina Košćević i Ringo od Postića, njemački oštrodlaki ptičar iz Postićeva uzgoja, osvojili su Svjetsko prvenstvo u radu pasa ptičara u Francuskoj 2017. Velikogoričanka Nikolina je prva žena koja je na tom natjecanju osvojila zlato.

KUP SV. HUBERTA Engleski seter iz Velike Gorice najbolji lovački pas na svijetu!

PRVENSTVO U ZADRU Ukrajinska himna orila se u Zadru zbog jednog - psa. Rančo je najbolji ptičar u Europi...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lilika2023 01.11.2022.

    Bitno da smo u još nećemu najbolji ❤️

  • Bože Dragi 31.10.2022.

    Koliko je zemalja bilo zastupljeno? Mi, Srbi i Bosanci

Komentiraj...
Vidi sve komentare