To je to što me zanima!

Indijac (35) mora u zatvor jer je spasio medvjedicu

Ljubitelj medvjeda Singh Munda (35) završio je u zatvoru nakon što su u službi za zaštitu divljih životinja čuli da je spasio divlju životinju
Vidi originalni članak

Indijac Ram Singh Munda spasio je iz divljine napušteno mladunče medvjeda od sigurne smrti. Munda se nadao da će lijeno mladunče, koje je nazvao Rani (Kraljica), pomoći njegovoj šestogodišnjoj kćeri Dulki da preboli smrt majke. Nedugo nakon smrti supruge u šumi je naišao na napušteno mladunče. Pa iako je spasio medvjedića od sigurne smrti i olakšao svojoj kćeri nenadoknadivi gubitak majke, Munda je morao u zatvor. Ondje trenutno čeka suđenje za kršenje zakona o divljim životinjama. Kraljica je smještena u zoološki vrt, a Dulki je poslana u internat. Tako će dirljiva priča vjerojatno završiti razdvajanjem ove ljudsko-medvjeđe obitelji.
- Ne mogu shvatiti zašto me kažnjavaju za dobru brigu o medvjedici. Ona bi bez mene ionako uginula - kaže Munda, koji bi mogao ostati u zatvoru tri godine ako ga osude.
Udruge za zaštitu životinja bore se da ga oslobode i ponovno ujedine obitelj, tvrdeći da nije bio upoznat sa zakonom kojeg je prekršio. Ako Mundu, koji živi u selu u istočnoj Indiji, oslobode, obećali su da će mu dati posao u rehabilitacijskom centru za životinje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • aannaa 03.07.2008.

    koja glupost - društvo za zaštitu životinja se pobunilo jer je spasio životinju od smrti, pa su odlučili da je najpametnije strpati samohranog oca na 3 god u zatvor... zato jer bi mogao ponovo počiniti takav \"strašan zločin\"... užas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare