To je to što me zanima!

Istraživač Pugh želi doći kajakom do Sjevernog pola

Britanski avanturist i istraživač Lewis Gordon Pugh objavio je u utorak u Londonu da će ovoga ljeta pokušati doći do Sjevernog pola u kajaku
Vidi originalni članak

Podvig bi prvi put ove godine mogao postati moguć zbog globalnog zatopljenja. U teoriji, "to ne bi smjelo biti moguće", objasnio je taj zaštitnik okoliša, predstavljajući svoj projekt novinarima na obalama Temze u Londonu.
- No, to bi se moglo dogoditi ove godine - dodao je. Naime, stručnjaci su predvidjeli da bi Sjeverni pol mogao ostati bez leda ovog ljeta, što bi bio događaj bez presedana.
- Nadam se da neću doći do cilja, neuspjeh bi značio uspjeh te ekspedicije - kazao je taj 38-godišnji avanturist. Lewis Gordon Pugh, kojega zbog ronjenja u ledenim vodama Sjevernog pola zovu "ljudskim polarnim medvjedom", namjerava svoj pothvat početi 29. kolovoza. Krenut će s otočja Svalbard u Norveškoj i računa da će mu trebati najmanje dva tjedna da prijeđe približno 1200 kilometara Arktičkog oceana. Cilj ove ekspedicije nazvane "Projekt zaštite Pola" je pokazati svijetu što se događa zbog globalnog zatopljenja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare