To je to što me zanima!

Još ima kuna u Hrvatskoj! U jednom danu spasili dvije bebe u Zagrebu: 'Ne bi preživjele'

Dva mladunca kune pronađena su u istočnom dijelu Zagreba. Kune se nalaze u Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba
Vidi originalni članak

U četvrtak na dva različita mjesta u istočnom dijelu Zagreba pronađena su dva mladunca kune. Malene zvijeri su preuzeli djelatnici Oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba gdje će se zadržati narednih par mjeseci dok se u potpunosti ne oporave i ne budu spremni za povratak u prirodu. 

- Nama je kod svakog spašavanja cilj da životinje othranimo i izliječimo te vratimo u prirodu. Kod kuna je to relativno uspješno, makar su one male i moramo ih hraniti iz ruke pa postoji mogućnost da se vežu uz ljude, ali u principu s kunama imamo jako dobra iskustva i njihov povratak u prirodu bude uspješan - kazao je ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok. 

Maleni mužjak, koji je pronađen na Žitnjaku, star je mjesec dana, a veterinarskim pregledom utvrđeno je da je invadiran ličinkama muhe.

Kasnije su u Sesvetama djelatnici preuzeli i ženku kune staru tek tri tjedna. Ona još nije ni progledala, a bez ljudske pomoći ne bi preživjela. 

- Kada se mladunci potpuno oporave bit će spremni za povratak u prirodu. Svakako ćemo ih vratiti u šumu, a ne u neku gradsku sredinu. Kune su još male te sišu, a kad počnu jesti krutu hranu, za dva do tri mjeseca će biti spremne za pustolovine u prirodi - zaključio je Skok.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Brucka 18.04.2024.

    Nešto su mi draži Euri od Kuna na tavanu!

  • Šojka ptica 12.04.2024.

    Još ima kuna? Pa po cijelom gradu ih ima navečer

  • Saleagr 12.04.2024.

    sta ne bi prezivjele, kakve su to gluposti. imam ih po ulici svaku vece nekoliko i tako godinama i bas su vesele. Da, živim u Zagrebu, a Zagreb i dalje ima periferne dijelove gdje ljudi uzgajaju perad, svinje, cak i krave. Nisam na tom dijelu, al bar kune imama za gledanje :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare