To je to što me zanima!

Kakva priča: Devi Đurđici doći će Romeo, ljubav iz mladosti...

Njih dvoje zajedno odrasli u Njemačkoj i bili su nerazdvojni od malih nogu. Sudbina ih je razdvojila kad je Đurđica potegnula put Đurđevca i od tada neutješno pate jedno za drugim...
Vidi originalni članak

U ponedjeljak napokon u jedinu Saharu u Hrvatskoj, i to onu u Đurđevcu stiže Romeo. No za razliku od Shakespearovog romana ovaj susret neće završiti tragedijom nego sretnim i novim početkom. 

BAŠ IM JE PO VOLJI Đurđevačke deve uživaju u sunčanoj nedjelji i četkanju

Naime, jedna od tri deve, ona pod imenom Đurđica je sa svojim Romeom živjela u Njemačkoj, gdje su igrom „sudbine“ razdvojeni. Nakon što je Đurđica u „pratnji“  Dine i Tomice došla u Đurđevac, gdje su postale dio jedne velike i za naše prilike nezaboravne priče. Priče u kojoj će napokon doći kraj tragediji, jer su u Đurđevcu odlučili stati na kraj ljubavnim jadima Đurđice i Romea. 

VRIJEDNE 225.000 KN Tomica, Dina i Đurđica glavne zvijezde Adventa u Đurđevcu

Prema riječima direktora Turističke zajednice Đurđevca, Maria Fučeka, uvažili su prijedlog bivšeg gradonačelnika i saborskog zastupnika, Željka Lackovića, i spojiti dva „srca“. Đurđevčani očekuju da će dolazak Romea rasplamsati strasti kod Đurđice, a možda i mlađa Dina baci oko na Romea. No, pričekajmo do ponedjeljka da se uvjerimo kako razdaljina ne može slomiti ljubav koja bi trebala dati i potomstvo. Za razliku od Engleskog Romea i Julie, đurđevački par bi trebao nastaviti živjeti u sreći i slozi te brojnim posjetiteljima darovati novu priču.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, deve su u stari grad u Đurđevcu stigle u prosincu prošle godine, kao najveća atrakcija Adventa. Bile su prije toga neko vrijeme u Hrvatskoj, ali su morale proći karantenu.

Uz jednog muškog jednogrbog, u Đurđevac je stigla i dvogrba ženka sa svojom kćeri. Stigle su iz Njemačke i jako su umiljate. Grad ih je platio 225.000 kuna. U natječaju kako ih nazvati, pobijedila su imena Tomica, Dina i Đurđica. 

Deve su smještene u etno selu koje se nalazi u sklopu starog grada. Za njih su podigli ogradu, dovezli pijesak, napravljene su dine i izgrađena je kružna nastamba za životinje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ilmare 08.12.2017.

    Ljubav , ah , ljubav.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare