To je to što me zanima!

Krdo jelena pretrčavalo cestu u Baranji: 'Ovdje ih je oko 700!'

Proteklih tjedana ovo je baranjsko krdo jelena iznenadilo mnoge mještane koji su ih zatekli na svojim njivama ili vidjeli uz cestu, rekao je Pavo Damjanov, lovac i prirodoznalac
Vidi originalni članak

Krdo od nekoliko stotina jelena pretrčavalo je cestu u Duboševici u Baranji, nedaleko granice sa Mađarskom, baš kada je cestom nailazio automobil naše čitateljice. Uzela je mobitel i kamerom snimila neviđen prizor.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Obično se u ovo vrijeme zime jeleni kreću u iznimno velikim krdima jer su tako sigurniji. Već u proljeće krda se razdvajaju jer košute kreću sa teljenjem. Proteklih tjedana ovo je baranjsko krdo jelena iznenadilo mnoge mještane koji su ih zatekli na svojim njivama ili vidjeli uz cestu. Po mojoj procjeni u krdu ih je oko 700. Zbog žičane ograde koju je Mađarska podigla oko svoje granice migracije jelena su se smanjile jer sada ne mogu neometano ići uokolo u svoja uobičajena staništa. Mađarska je oduvijek imala više jelena nego mi u svojim šumama uz granicu jer mi svoja staništa uništavamo, a onih ih čuvaju. Naši jeleni sada nemaju kamo pa lutaju poljima, uništavaju usjeve i trče preko prometnica zbog čega se samo u siječnju na području Duboševice, uz granicu, dogodilo preko 15 prometnih nesreća, srećom, sve lakše - kaže Pavo Damjanov, lovac i prirodoznalac, predsjednik Lovačkog društva Duboševica koji upozorava vozače da se po Baranji obzirnije kreću zbog krda jelena.
 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 09.02.2019.

    Neka ih je!!!

  • jelacicplac 09.02.2019.

    Ništa zato. Odmah po indijance u Ameriku. Oni to riješe čas posla.

  • Detox 08.02.2019.

    Lijepo

Komentiraj...
Vidi sve komentare