To je to što me zanima!

'Kupite srećku, odgovorite na pitanje i moja kuća bit će vaša'

John Bennettt sa suprugom je preselio na otok Mallorcu te već dugo pokušava prodati imanje u Yorkshireu. Prodaja nije išla pa se kuće i imanja odlučio riješiti putem nagradne igre
Vidi originalni članak

Britanac John Bennett bezuspješno pokušava prodati svoje imanje u Brottonu u Sjevernom Yorkshireu vrijedno 1,3 milijuna funti. Svaki dosadašnji pokušaj je propao pa je došao na sjajnu i originalnu ideju - prodat će oko 28.000 'srećki' po cijeni od 50 funti, a onaj kojeg 'izvuče' dobiva njegovu kuću. 

Bennett je sa suprugom Antoinette preselio španjolski otok Mallorcu i o tada imanje na 11 hektara pokušavaju prodati. Na imanju su živjeli 25 godina, a Bennett kaže kako kuću i zemlju prodaje jer mu ju je preskupo imati. 

- Dugo sam imao koristi od imanja, ali mi je to sada preskupo. Za kuću su se zanimali ljudi iz gotovo cijele zemlje i htjeli su je prenamijeniti, no čini da nitko nije mogao skupiti tu svotu novca. Najbolje što imanje nudi su prekrasni pogledi na prirodu i more - kaže 63-godišnji biznismen. 

No da ne bude baš toliko jednostavno, Bennett od budućeg vlasnika traži i da odgovori na jedno pitanje - u kojem gradu na sjeveroistočnoj obali je posljednje preostalo pristanište u Yorkshireu? Sretnik koji točno odgovori uz kuću s tri spavaće sobe dobit će i 18,6 hektara imanja koje uključuje i konjušnice, staje i radionicu. 

Izvlačenje potencijalnog dobitnika bit će u ožujku no Bennett taj rok može produžiti ukoliko ne proda potreban broj srećki. Svotu od 5.000 funti zarađenih od prodaje srećki donirat će lokalnim organizacijama za pomoć životinjama i liječenju djece s tumorom. Bennet je mislio na sve pa će i drugo i treće izvučeni dobiti nagrade - nove televizore, piše Daily Mail

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Grgasaurus 16.10.2017.

    Dobra fora. Kad proda 28000 srećki, dobiti će 1,4 miliona funti a kuću ne mora niti dati nikom, jer nije izvučena ničija srećka. Odnosno ako i je, onda nije zeznuo 28000 ljudi, nego samo jednog (dobitnika) pa neka ga tuži. Ima 1.4 miliona za sudske troškove.

  • Leftybaby 14.10.2017.

    Jel se moze kod nas tako organizirat?

  • Wrazica. 14.10.2017.

    Ne svida mi se kuca. Treba ju u potpunosti renovirati. Kako izvana, tako i iznutra i sve stvari izbaciti. Da se sredi onako lipo u modernom stilu treba poprilicno love. A i ne svida mi se sto okolo nema ni zive duse :o

Komentiraj...
Vidi sve komentare