To je to što me zanima!

Lavina na kotačima: Niz glečer krenula horda od 600 biciklista

S jednog od glečera u Alpama spustilo se nekoliko stotina biciklista u sklopu utrke izdržljivosti. Jedinstveni je to prizor koji se ne može vidjeti nigdje osim u Francuskoj
Vidi originalni članak

Već gotovo dvadesetak godina Francuzi organiziraju 'Megavalanche', svjetski poznatu utrku izdržljivosti. Njen finalni dio je spust s glečera 'Pic Blanc'. Svi sudionici s njega se spuštaju biciklima punih 28 kilometara  za što je najbržem prošle godine trebalo točno 38 minuta i 28 sekundi. S obzirom na zaleđeno tlo, veliki broj njih padne već na samome startu, no to ne znači diskvalifikaciju.

Utrka započinje na nadmorskoj visini od 3320 metara, a završava na tek oko 700 metara. Na pojedinim dionicama biciklisti postižu brzine od 100/km/h na padini od čak 40 stupnjeva. U trci mogu sudjelovati apsolutno svi s biciklom i odgovarajućom zaštitnom opremom, a prije spusta odvijaju se kvalifikacije. Na njima nema poraženih ili isključenih, već služe isključivo tome da se napravi poredak kretanja s Pic Blanca. Ipak, kao što možete vidjeti i sami, prvi red ne donosi gotovo nikakvu prednost. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • _l_ 17.07.2014.

    kool

  • Prva Proleterska 17.07.2014.

    Ludo !

  • Mustafa Aga 17.07.2014.

    Dokon narod...

Komentiraj...
Vidi sve komentare