To je to što me zanima!

Lezbijski par zajedno se upisao se u rodni list kćeri

U Velikoj Britaniji, ovaj mjesec na snagu je stupio novi zakon prema kojem se istospolni par može upisati u rodni list, a ne samo biološki roditelj...
Vidi originalni članak

Britanke Natalie Woods i Betty Knowles prvi su homoseksualni par koji je zajedno potpisao rodni list nakon rođenja kćeri Lily-May Betty Woods. Iskoristile su Zakon o oplodnji iz 2008. godine koji je stupio na snagu ovaj mjesec. Zakon određuje kako se ljudi u istospolnim vezama tretiraju kao jednaki roditelji djeteta. Odredba je naljutila grupe koje smatraju kako se na rodnom listu treba vidjeti biološko podrijetlo. Natalie je rodila Lily-May nakon što je zatrudnjela umjetnom oplodnjom s donorom. Prema starom zakonu, samo se ona mogla upisati na rodni list dok bi Betty sudski morala dokazati roditeljstvo. Žene su zajedno već 16 godina, a odlučile su se na dijete prije osam godina. Natalini roditelji odrekli su je se saznavši da je lezbijka pa je ona svjesna da dijetetu treba bezuvjetnu ljubav. One će to pružiti svojoj kćeri.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • LadyDD 24.04.2010.

    a jadno to dijete

  • olnada 24.04.2010.

    Ne sumnjam u to da ce djetetu pruziti ljubav.Pitanje je kako ce se dijete nositi s cinjenicom da zivi u drukcijoj zajednici od ostalih.Da li ce uspjeti pomoci djetetu da se u tako cvrstu licnost razvije,da bi se moglo s tim nositi?

  • TNT 1 24.04.2010.

    bolesna europa pa to je strašno pa kako će joj objasniti tko je bio utisnik!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare